fbpx
T-Info Turizam

Sajam u Štutgartu – veliko interesovanje za auto kamp Zlatibor

Posle Praga TO Zlatibor je turističku ponudu Zlatibora predstavila i na sajmu turizma u Štutgartu. Ovog puta je Zlatibor predstavljen na štandu turističke organizacije Srbije u Hali četiri. Zlatiborci u Štutgartu pored turističke ponude za sezonu 2018 predstavljaju i projekat Gold gondola.

Izvor: TO Zlatibor

Za sajam u Štutgartu ovo je godina jubileja jer se proslavlja 50 godina postojanja. Organizatori očekuju da će u devet dana sajam posetiti preko 220.000 posetilaca, a svoju ponudu će na ovoj manifestaciji predstaviti 2.068 izlagača.

Među nemačkim turistima već dugi niz godina vlada veliko interesovanje za turističku ponudu Zlatibora, skijanje i aktivan odmor, za koji prema rečima gostiju iz ovog dela Evrope, „zlatna planina“ ima izuzetne uslove. Pored prezentacije turističkih potencijala Zlatibora, veliku pažnju privukla je i prezentacija Kampa Zlatibor, koji je jedno od omiljenih destinacija za boravak nemačkih turista u Srbiji. Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor uspostavili su kontakte sa velikim brojem kamping klubova i udruženja iz čitave Evrope odakle se očekuje veliki broj kampera u predstojećoj letnjoj sezoni. Na sajmu turzma u Štutgartu uspostavljena je i saradnja sa specijalizovanim časopisem iz Italije i Nemačke u cilju dalje promocije Kampa Zlatibor, ali i celokupne turističke ponude planine.

Izvor: www.messe-stuttgart.de

Kada je u pitanju turistički potencijal kamp-vozila jasno je da ovaj segment tek očekuje ekspanziju. U ponedeljak je Herman Pfaff, predsednik CIVDa (Caravaning Industrie Verbandes) izneo podatke o rezultatima za 2017.godinu, kafa je u Nemačkoj registrovano čak 63.264 novih kamp vozila i da je ovo bio apsolutni rekord od ujedinjenja Nemačke.

Za Nemce kampovanje više nije skroman segment turističke industrije već sve više postaje način života. Među brojnim faktorima za uspeh kamp industrije Pfaff navodi  “osećaj slobode, pre svega među mladima, praćeni tehnološkim napretkom i povećana efikasnost velikog broja vozila kao i male kamatne stope na kreditima za kupovinu kamp-vozila”. Kada se rezultati pretvore u cifre ova grana industrije je u 2017.godini imala rekordu prodaju od čak 10,3 milijardi evra.

Izvor: TO Zlatiborwww.messe-stuttgart.de

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031