fbpx
T-Info Turizam

Slovenački novinari posetili Zlatibor

Na Zlatiboru je prethodnih dana boravila ekipa slovenačke medijske kuće  GTV – Gorenjska televizija, koja je snimala reportažu o najposećenijem planinskom centru Srbije. Turistička organizacija Zlatibor im je predstavila kulturna i prirodna bogatstva „zlatne planine“, zahvaljujući kojima su se uverili u dugogodišnje zvanje turističkog lidera među planinama Srbije.

U okviru ove posete novinari GTV – Gorenjske televizije uživali su u doživljaju Zlatibora iz jedne drugačije perspektive u kabinama najduže panoramske gondole na svetu. Gosti su upoznali i simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, Kraljevu česmu, drvenu skulpturu „Zlatiborski brzi voz“, a najveću pažnju privukla je večernja projekcija na multimedijalnoj fontani na jezeru. Potom su obišli i najposećeniji speleološki objekat zapade Srbije “Stopića pećinu”, jedinstveni muzej na otvorenom “Staro selo” u Sirogojnu a potom i vodopad u Gostilju. Novinarska ekipa je uživala i u koncertu simfonijskog orkestra “Virtouzi” pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića čime je zvanično počelo “Zlatiborsko kulturno leto”.

Novinarska ekipa je veoma zadovoljna ovom posetom prilikom koje su napravili dosta zanimljivog video materijala koji će u narednim danima prikazivati na najvećoj regionalnoj televiziji u Sloveniji. Tom prilikom će dodatno pojačati promociju i plasman „zlatne planine“ na turističkom tržištu Slovenije.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031