fbpx
Društvo Manifestacije Turizam Zdravlje

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru

Svetski dan velnesa, jedanaesti po redu, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije obeležen je na više lokacija na otvorenom u Srbiji, u subotu, 11. juna, zajedno sa još 150 zemalja sveta i oko 350 miliona ljudi.

Centralna manifestacija povodom Svetskog dana velnesa održana je i na Kraljevom trgu na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina.

Program je započeo “Zlatiborskom šetnjom”, a za najmlađe je osmišljena animacija, kada su učesnici uz animatora u kostimu Spajdermena radili vežbice uz koreografiju ispred bine na Kraljevom trgu. Sportski klubovi i članice Sportskog saveza Čajetina uzeli su učešće u programu, a najbrojniji su bili članovi karate kluba Rujno.

Lekari, nutricionista i psiholog SB Čigota, na bini davali su savete o očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije, a za sve posetioce bilo je obezbeđeno besplatno antropometrijsko merenje. Vedar duh Zlatibora, kroz pesmu i igru doneli su članovi Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”.

U osnovi manifestacije jeste motivacija ljudi za uvođenje zdravih životnih navika pod sloganom Misli pozitivno – „Uspori, udahni i osmehni se“. Pored organizovanih programa u Srbiji, Svetski dan velnesa organizovan je širom sveta, a direktno uključenje u tročasovni program uživo imali su učesnici iz 35 zemalja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930