fbpx
Promo Provod Turizam

Tri destinacije sa najboljom ponudom smeštaja u Srbiji

Srbija je zemlja bogata prirodnim, istorijskim i kulturnim bogatstvima. Ona turistima nudi čitav dijapazon mogućnosti, destinacija i atrakcija. U nastavku teksta, za vas smo izdvojili 3 destinacije sa najboljom smeštajnom ponudom u Srbiji.

Zlatibor

Zlatibor je iz godine u godinu sve popularnija destinacija koju posećuju turisti iz Srbije, ali iz celog sveta. Iz sezone u sezonu konkurencija je sve veća, pa je sa kvalitet smeštaja i ponude bolji. Planina nudi ispunjenjesvih vaših želja, bilo da ste pasionirani istraživač avanturističkog duha, ili pak više volite da sedite u prirodnom okruženju sa šoljicom kafe. Sve u svemu, Zlatibor je savršena planina za vas. Od Beograda je udaljen oko 230 km, što iziskuje vožnju od 2 sata i 50 minuta. U zavisnosti od gužve vreme putovanja se produžava.

Šta Zlatibor nudi?

Zlatibor nudi široku ponudu zanimljivosti, aktivnosti i atrakcija tokom zimske, ali i tokom letnje sezone. Jedna od najomiljenijih aktivnosti posetioca ove planine jeste svakako šetnja po predivnoj čarobnoj prirodi. Vožnja novosagrađenom Gondolom polako zauzima mesto u 3 najbolje atrakcije Zlatibora. Planina nudi zabavu i vašim mališanima, te vam predlažemo da posetite Dino i Avantura park. Tokom zime postoji pregršt ski-škola za najmlađe i odrasle. U okolini Zlatibora nalaze se zanimljive atrakcije koje morate postiti, a mi iz raznolike ponude izdvajamo: Gostiljske vodopade, Stopića pećina, Sirogojno, Kaubojski grad, Borovu glavu.

Smeštaj na Zlatiboru

Kao što smo naglasili, kako turizam i broj poseta raste, Zlatibor neminovno nudi mnogo više i mnogo kvalitetnije sadržaje i smeštajne jedinice. Konkurencija je vrlo ozbiljna i brojna, te se ljudi trude da se njihov smeštaj izdvaja po lepoti i ponudi. Zlatibor nudi mnogobrojne i raznovrsne smeštajne jedinice za svačiji ukus, kao što su: hoteli, apartmani, brvnare, planinske kućice.

Ukoliko više volite ruralni i prirodan izgled i okolinu, možete da boravite u jednoj od mnogih planinskih kuća i brvnara. Planinske brvnare su autentične kućice sagrađene od drvenih dasaka borova i smeštene su u mirnijem delu planine. One omogućavaju svojim posetiocima mir, udobnost i relaksaciju od svakodnevnog života i obaveza. Cene se kreću od 45 EUR pa sve do 220 EUR na dan. Za vas izdvajamo jedne od najboljih: Zlatiborski mir, Wooden Valley 1, Natural Wood 2, Mir 2, Nerina koliba.

Ipak, ako više volite urbanije i življe delove, u blizini centra, predlažemo vam da pogledate široku ponudu na sajtu Zlatibor Apartmani. Za vas predlažemo neke od najboljih: Žičara, Gondola 22, Peković. Apartman za porodicu se može iznajmiti za cenu od 20 EUR pa do 50 EUR po danu, naravno, u zavisnosti od lokacije. Hoteli nude nešto malo drugačiju ponudu, gde je cena dvokrevetne sobe od 30 EUR pa naviše, a neki od najboljih hotela su: Hotel Zlatibor Mona, Hotel Buket Zlatibor, Hotel Iris, Hotel Grand&Sky Hotel Tornik.

Jezero Perućac

Jezero Perućac predstavlja jedno od najpopularnijih i najposećenijih jezera u Srbiji i iz godine u godinu privlači sve više turista iz celog sveta. Ovo jedinstveno jezero nalazi se nadomak Bajine Bašte, na oko 18 km udaljenosti. Ukoliko dolazite iz Beograda, biće vam potrebno oko 3 sata ili 3 i po sata, u zavisnosti od rute koju izaberete. Ako ipak dolazite iz Novog Sada, udaljenost između ove dve destinacije je 261 km i vreme puta je produženo za sat vremena.

Izvor: wikipedia.org

Šta jezero Perućac nudi?

Jezero Perućac, zajedno sa prirodom koja ga okružuje, oduzima dah svakom posetiocu. Oni koji ga jednom posete, uvek mu se rado vraćaju. Pored šetnje ovim zelenim šumskim bajkovitim pejzažom, turistima se pruža mogućnost lova i ribolova. Destinacija nudi još mnogo različitih aktivnosti, ali ono što je najbitnije, nudi osećaj mira i spokoja, daleko od gradske vreve. Kada smo već kod odmora, predlažemo vam da iznajmite čamac i istražite Perućac i iz druge perspektive. Nećete se pokajati. U blizini ovog jezera nalazi se Zaovinsko jezero, ali i planina Tara. Ove destinacije će vaše putovanje obogatiti još više.

Smeštaj u Bajinoj Bašti

Bajina Bašta je jedan divan i miran gradić koji nudi odlične smeštajne jedinice. Nedaleko od gradića, nalaze se Zaovinsko jezero i jezero Perućac, pa je smeštaj na idealnom mestu. Cene su veoma pristupačne i povoljne, s obzirom na fantastičnu lokaciju i na okruženost prirodnim bogatstvima Srbije.

U Bajinoj Bašti možete naći savršen smeštaj za vas i vašu porodicu. Ovde se nalazi nekoliko dobrih hotela, pa ukoliko volite ovakvu vrstu smeštaja, predlažemo vam da odsednete u nekom od sledećih: Hotel Turist, Hotel Omorika, Hotel Beli Bor, Hotel Cepter Drina. Cene se razlikuju od hotela do hotela, ali okvirno iznose od 25 EUR do 70 EUR za noć.

Ukoliko ste više ljubitelj hostela i apartmana, u Bajinoj Bašti i njenoj okolini ćete naći i ovakvu vrstu smeštaja. Ovakav smeštaj je možda povoljniji ukoliko želite da obilazite atrakcije i prirodna bogatstva u okolini. Cena prenoćišta se kreće negde oko 1200 RSD, pa naviše. Hostele koji vam predlažemo da posetite su Mistična reka i Dve Lipe, dok od apartmana izdvajamo Apartmane Kurta.

Niška Banja

Najposećenija banja na jugu Srbije je Niška Banja koja predstavlja simbol banjskog turizma. Kao takva, najposećenija, jedina je od svih banja koja je opevana u pesmi. Ona je čuvena i kao svojevrsna vikendica kralja Aleksandra Karađorđevića, koji je na ovom mestu izgradio kuću. Od prestonice Srbije, Beograda, Niška Banja je udaljena 249 km. Ukoliko dolazite iz Novog Sada ili sa severa Srbije, pred vama je put od 347 km u trajanju od oko 5 sati.

Izvor: wikipedia.org

Šta nudi Niška Banja?

Niška Banja u svojim rukama drži prostor koji je važan za zdravstveni turizam. U njoj se leče mnogobrojni pacijenti sa različitim problemima kardiovaskularnog sistema, respiratornih organa. Niška Banja svojim posetiocima nudi 5 izvora sa lekovitom vodom punom minerala, a najpoznatiji od njih su: Suva banja i Glavno vrelo. Pored kupanja u vodi, turisti mogu koristiti lekovitu vodu kao piće, mogu da se inhaliraju njome. Banja je poznata i po radioaktivnom gasu koje je izuzetno specifičan i po Institutu u kojem su mogući lečenje i odmor. Ukoliko ste odlučili da se u banji potpuno oporavite, posetite i sam grad Niš i Čegar gde se nalazi čuvena Ćele-kula.

Smeštaj u Niškoj Banji

Niška Banja pored lekovitih voda nudi i odličan smeštaj. Ponuda smeštaja je raznolika od hotela, hostela, apartmana do smeštaja u gradu Nišu. Ukoliko ste u banju došli da se odmorite i izlečite, preporučujemo vam Institut Niška Banja. On poseduje tri različita stacionara. Cena zavisi od paketa za koji se odlučite, a kreće se između 4.400 RSD pa do 10.000 RSD za dan.

Apartmani pružaju veći vid slobode i kretanja, pa ako ste u Nišku Banju došli da biste obilazili okolne destinacije, predlažemo vam da prenoćite u ovakvom vidu smeštaja. Ovakve jedinice su savršene za odmor sa voljenom osobom, porodicom ili prijateljima. Cena noćenja je u proseku oko 20 EUR, dok su apartmani u susednom Nišu nešto skuplji, ali opet povoljni,  oko 30 EUR.

Iskoristite predivnu prirodu Srbije i divne smeštajne jedinice na fenomelanlim lokacijama i pružite sebi odmor kakav zaslužujete. U tekstu smo za vas izdvojil tri potpuno različite destinacije sa odličnim smeštajnim jedinicama. Nije važno da li ste više ljubitelj planina, jezera ili banja, Srbija nudi sve. Do sledećeg zajedničkog putovanja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930