fbpx
T-Info Turizam

Turistička privreda Zlatibora spremno dočekuje praznike

Turistička privreda Zlatibora je spremna za predstojeće uskršnje i prvomajske praznike. Posebna pažnja je posvećena prvenstveno na poštovanje epidemioloških mera pa će bezbednost posetilaca i redovna dezinfekcija biti prioritet tokom predstojećih praznika, kako u ugostiteljskim objektima, tako i na svim javnim površinama, lokalitetima i zabavnim parkovima.

Svi lokaliteti u okolini Zlatibora otvoreni su za posete. Radno vreme Stopića pećine je svim danima od 9.30 do 18 časova, Muzej “Staro selo” Sirogojno otvoren je za posete od 9 do 19 časova, a gosti svim danima mogu posetiti i Gostiljski vodopad.

Turističku ponudu tokom predstojećih praznika upotpuniće i sadržaji poznatog „Kaubojskog grada“ na Vodicama. “El Paso city” je pre desetak dana otvorio letnju sezonu, a svi turisti koji žele da osete duh „divljeg zapada“ moći će da posete ovu nesvakidašnju atrakciju svakog dana od 10 do 19 časova.

Planinski centar Tornik biće otvoren od 30. aprila do 04. maja, od 10 do 17 časova, a posetiocima su na raspolaganju žičara za panoramsku vožnju i bob na šinama. Ljubitelji avanture i adrenalina imaće priliku da svoje sposobnosti oprobaju u Avantura parku, da uživaju u vožnji kvadovima po planinskim prostranstvima ili zip-lajnom u Ljubišu. Poklonicima aktivnog odmora na raspolaganju su obeležene pešačke i biciklističke staze, škole jahanja i iznajmljivanje kočija.

Dino park za praznike priprema prvomajku žurku i takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima. U tim dešavanjima, zabavnom programu i prazničnoj atmosferi moći će da uživaju i najmlađi i nešto stariji posetioci.

Turističke agencije sa Zlatibora pripremile su bogat program jednodnevnih izleta, pa će svoj zlatiborski odmor posetioci moći da upotpune obilaskom Nacionalnog parka Tara, krstarenjem Uvcem ili Drinom, posetom manastiru Mileševi, uživanjem u lepotama Višegrada…

Hoteli na Zlatiboru pripremili su praznične pakete i popuste, a kako vremenska prognoza najavljuje sunčano vreme, svim gostima “zlatne planine” zagarantovan je sjajan provod. Iako je većina smeštajnih kapaciteta već rezervisana, na Zlatiboru se još uvek može pronaći adekvatan smeštaj. Mesta ima i u hotelima i u domaćoj radinosti, a za sve koji žele da predstojeće praznike ovde provedu savet je da sa rezervacijom smeštaja požure, jer je interesovanje veliko.

Polovinom aprila sa radom krenuo Destinacijski rezervacioni sistem, koji gostima olakšava pronalaženje željenog privatnog smeštaja, i da je tu pogodnost moguće koristiti preko portala Turističke organizacije Zlatibor.

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930