fbpx
Društvo Manifestacije Turizam Zabava

U Jablanici dočekana srpska nova godina

U Jablanici je Srpska nova godina dočekana u uz vatromet, pevačke družine i Božić Batu. Svečanost je počela počela molitvom u crkvi brvnari koja je posvećena Presvetoj Bogorodici, a zatim je upaljen badnjak.

Najmlađi su potom mogli da pogledaju predstavu “Naša deca”, a nešto kasnije je stigao i Božić Bata koji je podelio poklone mališanima. Deca su Božić Bati recitovala pesmice koje su naučila u staroj godini. Mala Magdalena je recitovala pesmicu Žaba čita novine a Vujica Dragović je recitovao pesmu o Zlatiboru.

Božić Bata je ove godine imao i kviz znanja. Dvanestogodišnji Zoran Čumić je svoje znanje iz geografije pokazao tačnim odgovorom na pitanje koji je vrh najviši na Zlatiboru i koliko je visok, a za to ga je Božić Bata nagradio sankama. Selaković Vedrana (11 godina) je takođe dobila sanke za tačan odgovor na pitanje ko je najpoznatiji pesnik zlatiborskog kraja.

Potom su na sceni nastupile pevačke družine Tornik, Zvuci zlatiborskih sela i “Kneginja Ljubica” iz Požege, kao i trubački orkestar Milovana Milaćevića. Okupljeni su uz narodnu muziku mogli da se ugreju kuvanim vinom, vrućom rakijom i čajem, a domaćini su pripremili i zakusku lovački gulaš, svadbarski kupus i kobasice sa roštilja.

Novogodišnju lutriju su svi očekivali sa nestrpljenjem, organizatori su pripremili više od stotinu nagrada. Našli su se među nagradama i zidarski metar i opanci, kafa, akoholna pića, slatko, med, kuhinjski pribor, vage, opanci, francuski ključ, zavijači, četke, motorno ulje, besplatan tehnički pregled za putničko vozilo, lopate za sneg, rukavice. Ugostiteljski objekti Adađo, Zelenkada i Laguna su poklonike vaučere za dve osobe, dok je Dino park poklonio tri porodične karte. Prodavnica Centar Zlatibor dodelila vaučere u vrednosti od 2000 dinara, pumpa DMV je poklonila vaučer za gorivo u vrednosti od 5.000 dinara. Tri najvrednije nagrade su ove godine bile veš mašina, LCD televizor i naravno pečeno prase. Ljubiša Smiljanić je imao sreće da njegova srećka broj 095 bude izvučena i da osvoji pečeno prase. LCD televizor je osvojio Marko Tofilović (srećka 479), dok je veš mašina otišla u ruke Miloša Tucovića.

Vatromet iznad Jablanice je označio početak srpske nove godine a slavlje se nastavilo duboko u noć. Proslavi Srpske nove godine u Jablanici je prisustvovao veliki broj građana i turista koji svoj odmor provode na Zlatiboru.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031