fbpx
T-Info Turizam

U sredu počinje Drinska regata

Najveća manifestacija na vodi u regionu, Drinska regata, održaće se po 28. put u Bajinoj Bašti od 20. do 24. jula. Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se više od četvrt veka održava u drugoj polovini jula.

Ova manifestacija je nastala kako bi se sačuvala uspomena za drinske splavare i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Bajina Bašta je u vreme Drinske regate jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova plovili Drinom. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope. Na samom spustu Drinom očekuje se preko 20 000 učesnika na nekoliko hiljada plovila.

Od srede 20. jula veliki broj učesnika Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda – „Najbolje iz Bašte“ izložiće svoje proizvode u glavnoj ulici na potezu od Parka ćirilice do grdskog trga.

U četvrtak 21.jula nas očekuje tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe i druženje pored reke vrelo u Perućcu kao i zanimljiv program za najmlađe koji se održava na gradskom trgu sve dane trajanja manifestacije. U programu za najmlađe koji donosi karnevalsku atmosferu u centar Bajine Bašte učestvuju kvartet „Mozaik“, bend za decu „Lilihip Lilihop“, animatori, mađioničari i klovnovi.

U petak 22.jula program se nastavlja Osmim skupom „Buba kluba Srbije“ u kome je predviđen kamp, radionice kao i defile na glavnoj ulici, dok nas u večernjim časovima na izletištu Rača na obali Drine očekuju veliki koncerti Ace Lukasa i Željka Vasića.

Subota je kao i svih ranijih godina predviđena je za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Najveći karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane HE „Bajina Bašta“ u Perućcu ali je zbog velikih gužvi neophodno znatno ranije doći na start. Subota uveče i izletište Rača rezervisana je za Most Fest i velike koncerte Riblje Čorbe i Partibrejkersa.

Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca, a u pet dana 28. Drinske regate očekuju vas i drugi zabavni sadržaji koji u gradić koji nosi epitet srca Podrinja pored brojnih domaćih gostiju privuku i veliki broj stranaca.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829