fbpx
T-Info Turizam

U susret prvomajskim praznicima na Zlatiboru

Praznik rada koji se širom sveta obeležava prvog maja odlična je prilika da se na kratko predahne od svakodnevnih obaveza. Ove godine praznični dani spojeni su sa vikendom, što će mnogima biti razlog da na nekoliko dana otputuju i sebi priušte prolećni predah. Zlatibor će i ove godine biti izbor velikog broja ljudi, pa se na „zlatnoj“ planini očekuje na desetine hiljada domaćih, ali i gostiju iz regiona.

Veliki deo smeštajnih kapaciteta pred praznične dane već je popunjen, a sudeći po interesovanju turista na Zlatiboru će se i ovog proleća tražiti krevet više. Za sve Vas koji odlučite da prvomajske praznike provedete na Zlatiboru, Turistička organizacija daje predloge za potpuniji i sadržajniji boravak.

Vožnja „zlatnom“ gondolom – nezaboravan doživljaj predstavlja dvadesetpetominutna vožnja najdužom panoramskom žičarom na svetu ‘’Gold gondolom’’ koja povezuje centar Zlatibora sa njegovim najvišim vrhom Tornikom. Ona prelazi preko najlepših planinskih krajolika, a najatraktivnija je vožnja preko Ribničkog jezera, koje je tokom cele godine stecište mnogobrojnih izletnika. Topla preporuka je da iz gondole izađete na međustanici kod Ribničkog jezera, pa tek onda, osveženi šetnjom nastavite vožnju do vrha Tornika.

Izlet do Stopića pećine, Sirogojna i Gostiljskog vodopada – poseta ova tri turistička bisera planine nezaobilazna je aktivnost tokom boravka na Zlatiboru. Stopića pećina, najposećeniji speleološki objekat Srbije, sve posetioce obradovaće sa još 60 metara nove staze kroz, do sada neotkrivene podzemne hodnike. Muzej „Staro selo“ Sirogojno će Vas odvesti u šetnju kroz prošlost i tradiciju, dok će Gostiljski vodopad, prava oaza netaknute prirode, biti idealno mesto za predah i uživanje u nesvakidašnjem ambijentu, gde se prema legendi i vile kupaju.

Zabava u tematskim parkovima – ono što Vam sa sigurnošću možemo garantovati to je da na Zlatiboru zabave neće nedostajati. Dino park i Avantura park u centru Zlatibora sve posetioce čekaju širom raširenih ruku, a obavezna je poseta i čuvenom kaubojskom gradu na Vodicama. U adrenalinskim sadržajima na Torniku, vožnji panoramskom žičarom i bobu na šinama posetioci mogu uživati od 29. aprila do 02. maja, u periodu od 09.00 do 16.00 časova.

Adrenalin i avantura – let paraglajderom, vožnja najdužim zip lajnom u Srbiji, planinska avantura kvadovima, terensko jahanje kroz guste četinarske šume, vožnja bicikla utabanim stazama i seoskim putevima, sve ove aktivnosti su Vam na raspolaganju tokom boravka na Zlatiboru. Tu su i obeležene pešačke staze koje vode do okolnih vidikovaca, od kojih su najpoznatiji oni na Gradini i Obadovom brdu.

Turističe agencije sa Zlatibora i ovog proleća pripremile su bogat program jednodnevnih izleta. Tako uz prevoz turističkim kombi vozilima i pratnju turističkog vodiča možete posetiti Mokru Goru i Šargansku osmicu, Taru, meandre Uvca, ili obići manastir Mileševu i Prijepolje, Potpećku pećinu i Užice, pa čak otići i na jednodnevni izlet u Sarajevo.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031