fbpx
T-Info Turizam

Ukusi Zlatibora predstavljeni u Brčkom

Izvor: TO Zlatibor

Posle uspešno održane promocije u Beču, Turistička organizacija Zlatibor aktivno nastavlja sa promocijom predstojeće zimske sezone. U nedelju, 20.10.2019. godine u centru Brčko distrikta, u restoranu hotela “Jelena” brojnim novinarima i visokim zvanicama posluženi su tradicionalni gastronomski specijaliteti zlatiborskog kraja. U saradnji sa udruženjem hotelijera, Vladom Brčko distrikta i serijalom “Kuhinjica” organizovan je “Zlatiborski doručak” kojim je upriličeno svojevrsno zlatiborsko jutro u Brčkom i na taj način najavljena zimska sezona na zlatnoj planini.

Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru „zlatiborskog jutra“ imali su priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste sira, pita, kačamak, kajmak, suvomesnate proizvode.

Izvor: TO Zlatibor

Prisutne je govorom pozdravio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, koji je posebno istakao rekordne rezultate koje je Zlatibor ostvario u ovoj godini i trendove konstantnog povećanja posećenosti i razvoja Zlatibora kao turističkog centra. Zlatiborski doručak bio je prilika da se prisutnim medijima najavi završetak najvećeg projekta opštine Čajetina, zlatiborske “zlatne” gondole čije se puštanje u rad očekuje krajem godine.

Promociji turističke ponude i gastronomije Zlatibora prisustvovao je Aleksandar Đurić, pomoćnik ministra za privredu i turizam u Vladi Brčko distrikta sa kojim je dogovorena povratna studijska poseta turističke privrede i hotelijera Brčko distrikta Zlatiboru. Prisutne zvanice, predstavnici medija, kao i veliki broj blogera iz sveta turizma i kulinarstva ne samo iz Bosne i Hercegovine, već iz celog regiona, imali su priliku da se uz dobar zalogaj i čašicu domaće rakije ili autentičnog Čigota čaja, upoznaju sa turističkom ponudom najposećenije srpske planine u predstojećoj zimskoj sezoni i promotivnim paketima koje su pripremili hotelijeri za jesenji period koji je u toku.

Izvor: TO Zlatibor

Gosti iz Brčkog, Republike Srpske, kao i cele BiH čine značajan udeo stranih posetilaca na Zlatiboru. Broj turista i noćenja sa ovog tržišta je nekoliko godina u konstantnom porastu, a ovakav trend se očekuje i u narednom periodu. Da podsetimo, na Zlatiboru je početkom novembra prošle godine boravila grupa novinara i delegacija grada Istočno Sarajevo i tom prilikom potpisan je Protokol o saradnji u oblasti turizma, a 20. septembra 2018. u Višegradu potpisan je Protokol o saradnji između TO Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Turistička organizacija Zlatibor aktivno se bavi promocijom turističkih potencijala planine, a nadaleko čuvena gastronomija ovog kraja je jedan od najboljih načina da se postojećim i budućim gostima ukaže na činjenicu da se na Zlatiboru i dalje neguju vrednosti sa epitetom tradicionalno, autentično i prirodno.

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031