fbpx
Društvo Kultura Manifestacije Muzika Obrazovanje Turizam

Veče dečijeg folklora na Kraljevom trgu

Zlatiborsko kulturno leto se polako približava, a na Kraljevom trgu su 18.juna nastupili učesnici 4. Folklornog kampa „Zlatiborska noć“. Publika je ovom prilikom mogla da vidi deset koregrafija iz svih delova Srbije. Na letnjoj sceni su nastupila kulturno umetnička društva “Desanka Maksimović” (Hrtkovci), Duško Trifunović (Broda RS), Liješće (Leskovac), Hajduk Stanko (Šabac), KUD Dom kulture (Prnjavor), Jadranče (Jadranska Lešnica), Bosiljak (Derveta).

Publika je mogla da uživa u igrama iz Mačve, Šumadije, Leskovca, Kobišnice, Zaječara. Najveće aplauze pobrali su članovi KUD-a Jadranče iz Jadranske Lešnice sa koreografijom Đurđevdan u Pasjanu, a poseban pečat koncertu dao je i nastup KUD-a Bosiljak iz Dervente igrama iz Posavine. Ovom prilikom publika je mogla da se upozna i sa tradicionalnim plesom iz Teksasa.

Druženje mladih folkloraša organizuje udruženja „Hajduk Stanko“ iz Šapca i uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor od 17 do 20.juna. Ove godine kamp je okupio više od 300 dečaka i devojčica iz BiH, Severne Makedonije i Srbije.

Za mlade folkloraše organizatori su pripremili niz aktivnosti kao što su folklorne radionice, školice crtanja i plesa. Ovom prilikom folkloraši će se upoznati i sa najvećim zlatiborskim atrakcijama, poput Stopića pećine, Gold Gondole, Vodopadom u Gostilju, Starim selom u Sirogojnu, El Pasom.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930