fbpx
T-Info Turizam

Veliko interesovanje za korišćenje vaučera na Zlatiboru

Projekat odmor uz vaučere je startovao po treći put, a na Zlatiboru vaučere prima više od trideset ugostitelja, i to trinaest privatnih izdavalaca i šesnaest pravnih lica sa osamnaest ugostiteljskih objekata.

Od privatnih izdavalaca to su Vila As, Vila Mina, Vila Vidikovac, Vila Žunić, Vila Žilović, Apartmani D, Apartman Višnja, Apartmani Marković, Apartmani Bučevac, Apartmani Tulimirović, Apartman Maja, Vila Casa Vostra, Apartman Oko. Što se tiče pravnih lica tu su Hotel President, Konačište i kamp TO Zlatibor, Vila Marić, СУТР Јелена, SB Čigota, Kedar, Apartmani Ivana, Apartmansko naselje Kraljevi konaci, Odmaralište Planum, Klub Satelit, Sindikalno odmaralište Boem, Sport Trim, Nacionalna kuća Don.

Što se interesovanja građana tiče izdavaoci su saglasni da je interesovanje veliko i da je do sada izdato više od 300 potvrda o rezervacijama građanima koji žele da svoj odmor iskoriste na Zlatiboru.

“Gosti ovih dana zovu i uglavnom se raspituju za mart i april, za februar imamo šest rezervacija gostiju sa vaučerima, kaže Mirela Aslani iz Vile As. U Vili Mina takođe su zadovoljni interesovanjem i brojem rezervacija za februar i mart.

Što se tiče podataka na nivou Srbije Novosti  su objavili podatak da se u januaru se za vaučere prijavilo nešto više od 1.700 građana. Ove godine je planirana podela 60.000 vaučera do po 5.000 dinara za usluge smeštaja.

Zainteresovani građani prijave za vaučere moći će da podnose preko šaltera JP „Pošta Srbije“, a vaučeri će im biti dostavljeni preporučenom poštom na kućne adrese. Ono što svi zainteresovani treba da znaju je da se prijave podnose najkasnije 30 dana od početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne sme da bude kraći od 30 dana.

Pravo na dobijanje vaučera, imaju korisnici prava na penziju; nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade); korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita; korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje; radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno; ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno; korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu; i nosilac aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se izjasnio da se bavi isključivo poljoprivredom upisanog u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službeni glasnik RS“, br. 41/09 i 10/13).

Sve detaljne informacije građani mogu dobiti ovde

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930