fbpx
T-Info Turizam

Zlatibor najavio letnju turističku sezonu u Trebinju

Turistička organizacija Zlatibor je u petak i subotu, 19. i 20. maja, učestvovala na mini sajmu turizma u Trebinju. U okviru manifestacije „Svečano otvaranje letnje turističke sezone“ gosti grada Trebinja bile su Turističke organizacije iz zemalja regiona sa kojima Trebinje ima dugogodišnju uspešnu saradnju, među kojima je i Zlatibor. Pored direktora Turističke organizacije Zlatibor, Vladimira Živanovića, gosti Trebinja bili si i članovi delegacije opštine Čajetina, predsednik opštine Milan Stamatović i direktor Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor, Nikola Novaković. Susret sa predstavnicima grada Trebinja bila je prilika da se sumiraju rezultati dosadašnje uspešne saradnje dve lokalne samouprave i da se postave temelji daljoj saradnji, koja će u budućnosti doneti brojne benifite i opštini Čajetini i gradu Trebinju.

Ova manifestacija je bila prilika da građanima i brojnim turistima Trebinja Zlatibor predstavi svoje turističke potencijale i najavi predstojeću letnju sezonu. Bogat kulturno-zabavni program manifestacije u centralnoj gradskoj zoni Trebinja okupio je veliki broj posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa celokupnom turističkom ponudom Zlatibora, smeštajnim kapacitetima, atrakcijama i aktivnostima koje su im na raspolaganju ukoliko odluče da svoj odmor provedu baš na „zlatnoj“ planini. Na štandu Zlatibora tokom celog dana bilo je užurbano i veselo. Posetioci zainteresovani za ponudu Zlatibora smenjivali su se na štandu sa brojnim pitanjima.

Najveće interesovanje privukla je Gold gondola, a posetioce štanda interesovale su i informacije o cenama smeštaja, spa i velnes ponudi hotela, izletima, kao i adrenalinskim aktivnostima koje su im na Zlatiboru na raspolaganju tokom celog leta. U okviru štanda Turističke organizacije Zlatibor, stanovnicima i turistima Trebinja predstavio se i Dino park, koji je za sve prisutne organizovao zanimljiv kviz sa vrednim nagradama. U okviru štanda Zlatibora, na glavnom gradskom trgu u Trebinju, predstavila se i kompanija “Balkan Square” koja u centru Zlatibora gradi moderan stambeno-poslovni prostor, koji će u velikoj meri podići nivo kvaliteta turističke ponude na Zlatiboru.

U subotu, 20. maja, u okviru manifestacije, u hotelu „SL Idustry“ održana je Konferencija „Regionalna sardanja – put ka održivom turizmu“ na kojoj je jedan od govornika bio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović. U okviru panel diskusije „Značaj regionalne saradnje u turizmu“ direktor Živanović govorio je pozicioniranju Zlatibora kao jedne od najuspešnijih turističkih destinacija regiona, o pozitivnim primerima iz prakse rada Turističke organizacije Zlatibor, o značaju regionalne saradnje za razvoj turzma na Zlatiboru i primerima uspešne regionalne saradnje koju je Zlatibor do sada ostvario sa brojnim ustanovama i organizacijama širom regiona.

Iza Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije grada Trebinja je dugogodišnja uspešna saradnja, koja je u decembru 2022. godine ozvaničena potpisivanjem protokola o saradnji.

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930