fbpx
T-Info Turizam

Zlatibor se predstavlja u Bugarskoj

Turistička organizacija Zlatibora će ove nedelje (od 14. do 16.februara) predstaviti turističku privredu opštine Čajetina u Sofiji, glavnom gradu Bugarske na sajamu turizma HOLIDAY & SPA EXPO.

Prvog dana Sajma  Sofiji TO Zlatibor će imati posebnu prezentaciju na kojoj će se posetioci, mediji i turoperatori upoznati sa onim što je novo i atraktivno u turističkoj ponudi ovog planinskog centra.

Broj turista iz Bugarske koji posete Srbiju je u blagom porastu. U toku 2017.godine Srbiju je posetilo više od 90.000 turista iz Bugarske koji su ostvarili oko 148.000 noćenja. Zahvaljujući promotivnim aktivnostima koje TO Zlatibor sprovodi od prošle godine na bugarskom tržištu primetan je porast broja turista iz ove države na najposećenijoj planini Srbije.

Dosadašnja iskustva govore da goste iz Bugarske na Zlatiboru najviše privlače prirodne lepote, gastronomska ponuda i manifestacije.

Sajam turizma u Sofiji Holiday&Spa Expo će ove godine okupiti više od 350 izlagača iz 23 države, a organizatori očekuju više od 20.000 posetilaca. A posebnu atrakciju će predstavljati i projekcije više od trideset nagrađivanih turističkih dokumentaraca iz celog sveta. Srbiju će u kulturno umetničkom programu predstaviti ansambl Sveti Đorđe.

Izvor: TO Zlatibor

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slika dana

Kupindo

Dom zdravlja Čajetina