fbpx
T-Info Turizam

Zlatibor u Skoplju

Iz godine u godinu na Zlatiboru se povećava broj makedonskih turista, a Turistička organizacija Zlatibor imajući to u vidu već tradiocionalno iz godine u godinu predstavlja turističku ponudu zlatne planine u glavnom gradu Makedonije. Tako je bilo i ove godine. Pred velikim brojem zvanica, predstavnika medija i turističke privrede u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Skoplju predstavljen je program zimskih događanja kao i ponuda hotelijera i restorana na najposećenijoj srpskoj planini.

 

Zvanice je najpre pozdravila ambsadorka Dušanka Divjak-Tomić, a Jelica Tošić ispred TO Zlatibor slikom i pričom okupljenom skupu približila je turističku ponudu i pozvala da svoj odmor i novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru, i saznaju zašto je ova destinacija više od planine.

Na promociji je dogovorena saradnja sa predsednikom turističke privredne (stopanske) komore Arkanom Kerimom, koja će pružiti veću vidljivost i zastupljenost Zlatibora na makedonskom tržištu. Nakon audio-vizuelne prezentacije priređen je prigodan koktel na kome su gosti imali priliku
da degustiraju zlatiborske proizvode, a članovi KUD-a “Srpski Vez” iz Kumanova su upotpunili ovaj događaj.

Prema podacima Zavoda za statistiku Zlatibor je u 2017.godini posetili skoro 2.800 gostiju iz Makedonije koji su ostvarili više od 8.400 noćenja i tako su bili treći po brojnosti posle gostiju iz Crne Gore i BiH.

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930