fbpx
T-Info Turizam

Zlatiborsko veče u Banja Luci

U utorak, 13. novembra, u hotelu „Bosna“, za predstavnike medija i turističke privrede Republike Srpske organizovano je „zlatiborsko veče“. Promociji Zlatibora prisustvovali su konzul Republike Srbije u Banja Luci, gospodin Dragan Protić, predstavnici Ministarstva turizma i Privredne komore Republike Srpske, kao i predstavnici opštinske uprave i TO grada Banja Luka. Prisutne zvanice, veliki broj novinara i predstavnici turističkih agencija imali su priliku da se upoznaju sa ponudom planine za predstojeću zimsku sezonu, cenama smeštaja, prazničnim paketima koje su pripremili hotelijeri, a ekskluzivno je najavljen i program novogodišnjih dešavanja na Zlatiboru, koncerti Dina Merlina, grupe „Neverne bebe“ i Dragane Mirković.

Promociju Zlatibora uveličala je i kompanija „Zlatiborac“ koja je za prisutne zvanice pripremila degustaciju svojih suhomesnatih proizvoda, a gosti su uživali u degustaciji domaće zlatiborske rakije, zvucima trube i kadrovima najlepših delova Zlatibora.

Gosti iz Banja Luke i Republike Srpske čine značajan udeo stranih posetilaca na Zlatiboru. Broj turista i noćenja sa ovog tržišta je nekoliko godina u konstantnom porastu, a ovakav trend se očekuje i u narednom periodu. Ova promocija je još jedan u nizu uspešnih događaja koji su rezultat dugogodišnje saradnje TO Zlatibor i Ministarstva turizma Republike Srpske. Da podsetimo, na Zlatiboru je početkom novembra boravila grupa novinara i delegacija grada Istočno Sarajevo i tom prilikom potpisan je Protokol o saradnji u oblasti turizma, a 20. septembra u Višegradu potpisan je Protokol o saradnji između TO Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Izvor i fotografije: zlatibor.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031