fbpx
Biznis Info Vesti

Besplatna ispravka tehničkih grešaka u Katastru

Kako je od 4.novembra 2023.godine počeo da radi elektronski šalter Katastra nepokretnosti koji se predviđa da građani dokumentaciju koja se tiče nepokretnost više ne mogu da predaju lično i direktno u katastru već to moraju da urade preko advokata ili geodetskih organizacija postavilo se pitanje kako će se ispravljati moguće greške koje su nastale u samom katastru.

Ovim povodom se oglasio RGZ saopštenjem u kome se navodi da su tehničke greške u katastru nastale prekucavanje skoro pa nemoguće i da su na nivou statističke greške. Međutim, ukoliko do takve greške i dođe, istina je da građani imaju mogućnost da reaguju odmah nakon njihovog otkrivanja potpuno bespatno. Ukoliko grešku otkriju u roku od 8 dana od njenog nastanka građanima je omogućeno da podnesu žalbu i greška se odmah u samoj službi ispravlja. Ovo je besplatan, transparentan i efikasan proces koji omogućava građanima da ostvare svoja prava izuzetno brzo.

Ukoliko se greška primeti nakon dužeg vremenskog perioda postoji i elektronska usluga ePrimedbe na sajtu Republičkog geodetskog zavoda koja omogućava građanima da, iz udobnosti svog doma, podnesu zahtev za ispravku greške. Ova opcija je takođe apsolutno besplatna i ne zahteva angažman advokata ili geodetske organizacije i u skladu je sa zakonskim regulativama i pružaju građanima odgovarajuće sredstvo za rešavanje administrativnih problema bez ikakvih troškova.

Iz Katastra pozivaju građane da informacije u vezi sa postupkom upisa u katastar proveravjau samo na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Dalje se kaže da je u toku kampanja dezinformacija od strane interesnih grupa kako bi se građani zbunili u cilju vraćanja starog koruptivnog modela i bilo nastavljeno sa koruptivnim radnjama. Ovo saopštenje ima za cilj da pruži tačne informacije i smanji zabunu u vezi sa pomenutim slučajem.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930