fbpx
Biznis Info Lokalna privreda Vesti

Čajetina na sajmu hrane pića i opreme

logo-eko-agrar

U sredu, 26.novembra u Beogradu počinje IX sajam hrane, pića i opreme na kome će se predstaviti više od 300 prozvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.

sajam-hrane2014

Cilj sajma je predstavljanje proizvođača i njihovo povezivanje sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva. Ovo je odlična prilika za pronalaženje investitora za proizvodnju, ambalažu i plasman etno proizvoda. Pored poslovnih sasatanaka na sajmu će biti organizovana i predavanja u vezi standardizacije, upoznavanje tržišta sa specifičnim proizvodima i promocija etno hrane i pića i tradicionalnog načina pripremanja prehrambenih proizvoda kao dela kulturnog identiteta naroda. U pratećem programu će biti reči u vezi zaštite geografskog porekla, receputra, uvođenje sistema kvaliteta, pravne zaštite, unapređenja pakovanja i metoda prodaje.

Na ovaj način se afirmišu tradicionalni proizvodi kao prvorazrednog tržišnog i izvoznog artikla i bitnog elementa turističke ponude. Povećanjem broja proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom unapređuje se kultura ishrane i zdravlja stanovištva a istovremeno se čuva tradicija i kulturni identitet.

Zlatiborske proizvode će i ove godine predstaviti Zlatiborski eko agrar doo u saradnji sa opštinom Čajetina. Prošle godine su na Sajmu predstavljeni zlatiborski kamak, sir, pršuta i proizvode od meda. Na sajmu će svoje proizvode predstaviti i PK Zlatibor.

Fotografije  VIII sajam hrane, pića i opreme

Privreda zlatiborskog kraja će biti predstavljena na štandu Regionalne privredne komore Užice. Pored Zlatiborskog eko agrara i PK Zlatibora na ovom sajmu će se predstaviti i Farma koza Dosković, PPU Braća Tomašević doo, Biljana Krin, Opština Ivanjica – Biosfera Golije, Zlatarka doo – Komorani, BB Klekovača doo, Varošanka doo, Poljopromet doo – Dražinovići, Poljoprivredno gazdinstvo pčelinjak Jovanović, Drenovac doo, ZR Delfin NV-1, Poljoprivredno gazdinstvo Milan Ćuk, PG Milan Pantović, PG Trtović, Gazela plus D, RB Global i ZR Etno stil.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031