fbpx
Info Vesti

Čajetina uložila više od 500 miliona u puteve

Jedan od prioriteta opštine Čajetina u 2022.godini je bio i razvoj putne infrastrukture. Radilo se kako na rekonstrukciji postojećih tako i na izgradnji novih saobraćajnica.

“Možemo se pohvaliti da smo ove godine uložila preko 500 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na teritoriji opštine, da smo izgradili 70 kilometara novih a da je u rekonstrukciju postojećih puteva i ulica uloženo 55 miliona dinara. Ovih dana intenzivno radimo na završetku nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru. Radi se u ulici Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, a u toku je izgradnja ulice od hotela Tornik do pasarele preko magistrale, kao i nekoliko putnih pravaca u naselju Čolovića brdo,” rekao je predsednik SO Čajetina Arsen Đurić.

Pored ulica na Zlatiboru asfaltirane su ulice u Šišovićima i u Šipoviku, a u planu je i rekonstrukcija još dve ulice u Čajetini.

Đurić ističe da se intenzivno radi na putnoj infrastrukturi u mesnim zajednicama Mačkat, Dobroselica, Branešci i Šljivovica.

“Imamo razloga za zadovoljstvo i očekujem da ćemo u narednih 15 dana uspeti da završimo sve planirane radove kada je u pitanju izgradnja puteva i ulica – izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Ilustracija

Za 2023.godini planirana je rekonatrukcija i proširenje još četiri ulice sa tri na pun profil od šest metara, uz dva metra pešačke staze, a gde prostor dozvoljava, i dva metra biciklističke staze.

“U planu je izgradnja pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice kod Ribničkog jezera, što će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora. To će gostima otvoriti više prostora za šetnju i vožnju bicikala dok uživaju u prirodi na Zlatiboru, zaključio je Đurić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930