fbpx
Društvo Humanost i solidarnost Vesti

Čajetinci uputili pomoć Vlasenici u RS

Danas su građani opštine Čajetina uputili pomoć opštini Vlasenica u Republici Srpska. U ovoj pošiljci se nalaze alkohol, asepsol, hirurška odela, zaštitne rukavice i naočare kao i maske.

Zlatiborci su se odazvali poziv načelnika opštine Vlasenica, Miroslava Kraljevića za pomoć u medicinskoj opremi u borbi protiv koronavirusa. Pomoć su zajednički prikupili privrednici iz Čajetine i članovi lovačkog udruženja Zlatibor, u saradnji sa republičkim i lokalnim javnim preduzećima.

Jedan od organizatora ove akcije Đorđe Dabiće je ovim povodom za medije izjavio da Republika Srpska može da računa na pomoć Srbije i da je odziv građana bio dobar.

“Svesni u kakvoj situaciji se nalazi Republika Srpska mi smo se okupili kako bi pomogli građanima opštine Vlasenica. Na ovaj načim mi pokazujemo da smo uz Republiku Srpsku. Ovom prilikom pozivam sve koji mogu da nam se pridruže u akciji, kako bi bili solidarni i pomogli onima kojima je pomoć neophodna,” rekao je Dabić.

Čajetinci za sledeću nedelju spremaju još jednu pošiljku kako bi se pomoglo narodu RS, a planiraju da nastave sa prikupljanjem pomoći i u narednom periodu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031