fbpx
Globalno Vesti

Čestitka povodom Dana opštine

Dragi meštani opštine Čajetina, srećan Dan opštine!

Povodom današnjeg opštinskog praznika, želim još jednom da vam se zahvalim na nesebičnoj i ogromnoj podršci tokom svih ovih godina. Prošli smo zajedno i dobro i loše i ostali ponos Srbije, slobodna teritorija na koju danas svi rado dolaze da osete taj duh slobode i prkosa po kojima smo prepoznatljivi.

Ovo je mala opština, ali koja je ugostila mnoga velika imena iz sveta sporta i kulture, opština u kojoj su mnoga deca sa juga Srbije i ugroženih područja osetila gostoprimstvo, ruku prijateljstva i svu radost koja im je oteta usled nemaštine ili ratova, opština u koju ulažu najmoćnije kompanije Srbije, opština koja prkosi jednoumlju, opština koja je domaćinski dočekala i ispratila najveći broj turista u Srbiji, opština koja dobija svoju najdužu gondolu na svetu, opština u kojoj su ponosni Zlatiborci dobili epitet BORACA i domaćina!

Svaki naš uspeh je uspeh svakog pojedinca, i nijednog rezultata i koraka napred, ne bi bilo bez vas i vašeg razumevanja pravca koji smo trasirali i započeli još 2004. godine. Nas ne bi bilo bez vas i mi smo samo ogledalo onoga što čini naša mala, ali ponosna zajednica. Hvala što vas nikada nisu obeshrabrili oni negativni komentari, hvala što niste skrenuli sa puta kojim idete, jer je neko sa strane rekao da tako ne treba, hvala što niste dozvolili da vašim životima upravljaju televizori, već vaše potrebe koje se trudimo da prepoznamo i oslušnemo. Kako smo svesni svih prednosti i uspeha, tako smo svesni i onih nedostataka i loših stvari, koje nastojimo da rešimo, ne dozvoljavajući da nas zanese lepa reč i zaslepi vlast.

Trudićemo se da još više budemo prisutni tu među vama, jer kad god smo slušali glas naroda, nismo pogrešili. Kako ste vi birali nas, tako smo mi birali da ne jurimo pozicije u strankama i da dobijamo na kašičicu ono što nam neko u dalekom Beogradu dodeli. Izabrali smo da račune polažemo narodu, a ne strankama i da svojim radom zaradimo, a ne dobijemo nešto što nas sutra obavezuje da vratimo.

Na vama je da i dalje budete ponosni ZlatiBORCI koji će svoju sreću tražiti na ovim prostorima, a opet širom raširenih ruku ka svakom gostu, onako domaćinski kako samo vi to umete!

U to ime da nazdravimo. Živeli!

Milan Stamatović

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930