fbpx
Info Vesti

Ekipe KJP Zlatibor angažovane na održavanju putne mreže

Na Zlatiboru je prethodnih dana formiran snežni pokrivač od 48 cm, a ekipe KJP Zlatibor su na terenu kako bi svi putni pravci bili očišćeni. Kako j Prema podacima koji su objavljeni na internet stranici KJP ZLatibor, svi putni pravci na području opštine Čajetina su prohodni.

Poslovođa Zimske službe u KJP „Zlatibor“ Vladimir Lekić je ovom prilikom izjavio da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo od juče na terenu, i da rade na raščišćavanju puteva i ulica koji su u nadležnosti ovog komunalnog preduzeća. Prohodni su i putevi ka seoskim mesnim zajednicama, tako da meštani razuđenih čajetinskih sela mogu nesmetano doći do administrativnog centra.

Lekić podseća da se održavanje lokalnih puteva vrši u skladu sa Planom koji je usvojen od strane nadležnih opštinskih organa, i da su pored dosadašnjih putnih pravaca, pridodata još četiri nova: potez Sušica-Tripkova, Branešci, pravac za Kobilju glavu i Smiljanske zakose. Od 1. januara ovo preduzeće zaduženo je i za čišćenje Čajetine, Krive Reke i Mačkata.

Dodaje da posao na terenu prate sitni kvarovi, ali da se isti otklanjaju zahvaljujući brzoj intervenciji mehaničara, kao i da na zalihama ima dovoljno agregata za podasipanje puteva (kalcijum-hlorida i natrijum hlorida).

Ono što zimskoj službi otežava rad su nepropisno parkirani automobili. U KJP Zlatibor apeluju na sugrađane da daju svoj doprinos i vozila uklone sa ulica i trotoara kako ekipe ovog preduzeća mogle da očiste sneg i da omoguće bezbedno kretanje vozila i pešaka.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930