fbpx
Ekonomija Lokalna privreda

Opština Čajetina opredelila 26,4 miliona za subvencije poljoprivrede

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede “Zlatiborski Eko Agrar” će u 2016.godini imati sedam vrsta subvencija za poljoprivrednike sa teritorije opštine Čajetina.

U ovoj godini je za subvencije poljoprivrednicima planirano 26,4 miliona dinara. Ove godine poljoprivrednicima će biti date subvencije za nabavku priplodnih junica (16-36 meseci),  krava do 5 godina starosti; ovaca, koza (starosti od 6 do 18 meseci) i svinja (starosti 5 do 8 meseci) uvedenih u matičnu evidenciju; novu opremu i mehanizaciju; nabavka hrane za ostavljenu telad, umatičenu jagnjad, umatičenu jarad i svinje iz sopstvenog podmlatka; izgradnju poljoprivrednih objekata; podizanje novih ili obnavljanje postojećih zasada voća, kao i za regres za premiju osiguranja za useve, plodove, višegodišnje zasade, rasadnike i životinje.

u-austriji-zabranjeno-da-krave-nocu-nose-zvona-oko-vrata-slika-151761

Poljoprivrednici će moći da računaju sa subvencijama od 30 – 100%, u pojedinim kategorijama je definisan maksimalni iznos subvencije. Tako da se za osiguranje useva maksimalno može dobiti subvencija od 55%, maksimalno 100.000 dinara).

Ovim merama je najviše sredstava opredeljeno za izgradnju novih poljoprivrednih objekata, i to 12 miliona dinara, a maksimalna subvencija po korisniku je limitirana na 600.000 dinara (45%).

ile-de-france-jagnjad2

Ove godine je uvedena i nova mera podrške, subvencije za nabavku hrane za ostavljenu telad, umatičenu jagnjad, umatičenu jarad i svinje iz sopstvenog podmlatka. Planirano je da se nabavka hrane za telad subvencioniše sa po 25.000 po grlu, dok se za nabavku hrane za jagnje, jare i svinju dodeljuje subvencija od 5.000 dinara.

Svi zainteresovani poljoprivrednici detaljnije informacije o konkursu mogu pogledati ovde.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo