fbpx
Biznis Lokalna privreda

Počeli radovi na Torniku

U prisustvu odgovornog izvođača radova i nadzornog organa, na vrhu Tornika, u četvrtak 31.avgusta su otpočeli zemljani radovi i izmeštanje optičkog kabla na delu trase na kojoj je investitor, opština Čajetina, pripremila teren – saopštilo je Javno preduzeće “Gold gondola Zlatibor”.

Radove koje izvodi konzorcijum izvođača na čelu sa užičkim preduzećem “Jedinstvo“, nadgledaće stručnjaci iz francuske kompanije “Pomagalski“ koji su i prošle nedelje bili na Zlatiboru, a kako navode iz “Jedinstva”, zemljani radovi potrajaće desetak dana, dok se armiranje i betoniranje očekuje za dve nedelje.

U JP “Gold gondola Zlatibor” ističu da su posebo zahvalni opštini Čajetina i preduzeću “Telekom Srbija” koji su uložili veliki trud da se izmeštanje optičkog kabla obavi bez štete za korisnike.

“Prema ugovoru, obaveza kompanije “Poma” koja je isporučilac opreme za gondolu je da prati gradnju do njenog završetka i da prisustvuju ugradnji svakog dela te opreme, tako da će oni ponovo doći polovinom septembra kada bude počelo betoniranje,” kaže Bojana Božanić direktorka “Gold gondole“. Božanićeva je dodala da je u završnici i izrada tehničke dokumentacije kojom će opština Čajetina od Ministarstva građevinarstva zatražiti i građevinske dozvole za radove na ostatku trase, odnosno na početnoj stanici na Obudojevici na Zlatiboru i na međustanici kod Ribničkog jezera.

“Do kraja godine očekujemo da dobijemo građevinske dozvole za preostale četiri faze, s obzirom na to da je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa u završnoj fazi,” navela je direktorka Bojana Božanić koja je, sa predstavnicima opštine Čajetina, obišla radove na terenu, a izvođaču radova poželela sreću i uspeh, sa željom da se sa radovima ubrzo nastavi i na ostalim deonicama. Ovom prilikom je zvanično otvoren i građevinski dnevnik za prvo gradilište na projektu “Gondola Zlatibor”.

Obeležavanje početka prvih betonskih radova na trasi buduće gondole zakazano je za 21. septembar na Torniku, za kada najavljujemo veliku narodnu svetkovinu i zabavu za sve ljude dobre volje kako bi svi zajedno što lepše obeležili ovaj istorijski trenutak, prve velike pobede u poduhvatu izgradnje najduže panoramske gondole na svetu – zaključila je Božanićeva.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829