fbpx
Ekonomija Lokalna privreda

Predstavljanje Programa poljoprivredne podrške opštine Čajtina

Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Čajetina za 2017. godinu će biti predstavljen u velikoj sali Skupštine opštine Čajetina u utorak (21.02) i sredu (22.02) u 13 časova. Program mera će predstaviti Vladimir Bojović, direktor privrednog društva za razvoj poljoprivrede opštine Čajetina „Zlatiborski Eko Agrar“ DOO.

Pored predstavljanja Programa u utorak, 21.februara će biti organizovane i prezentacije vezane za voćarstvo i analizu zemljišta na teritoriji opštine Čajetina. Planirano je i predstavljanje sertifikacione kuće za organsku poljoprivrednu proizvodnju – TMS CEE, a biće i reči o značaju meteostanica u zaštiti bilja na području opštine Čajetina.

U sredu, 22.februara će biti reči i o poljoprivrednim kreditima, osiguranju poljoprivredne proizvodnje. Takođe će biti predstavljeni i rezultati  studijsko-istraživačkog projekta „Kontrola plodnosti i utvrđivanje zagađenosti poljoprivrednog zemljišta teškim metalima na teritoriji opštine Čajetina“. Planirana su i predavanja o značaj pravilne pripreme plotkinja u govedarstvu za veštačko osemenjavanje, određivanju optimalnog vremena za osemenjavalje plotkinja u govedarstvu, kao i o mogućnosti za genetsko unapređenje ovaca u Srbiji a biće i predstavljen „Dejri master“ rešenja za mužu i gajenje goveda u sistemu krava-tele.

Kompletan program možete pogledati ovde.

 

Slika dana

Kupindo

Dom zdravlja Čajetina