fbpx
Biznis Kapital

Zlatiborske kompanije se predstavile u Moskvi

 

Na završenom sajmu “Prodekspo 2018“ u Moskvi, svoje prehrambene proizvode su predstavile kompanije Zlatiborac i Master Fruit (PK Zlatibor) zajedno sa još trinaest drugih kompanija iz Srbije. Kompanija Zlatiborac Nastup na sajmu su organizovali Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, s ciljem promocije potencijala domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja s partnerima u inostranstvu.

Izvor: ras.gov.rs

Kako je objavljeno na sajtu Privredne komore Srbije nastup na Sajmu je bio uspešan a srpski privrednici su dogovorili izvozne poslove u Rusku federaciju u vrednosti od oko 12 miliona evra.

Treba pomenuti da je Federalna agencija za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede Rusije dodelila je specijalno priznanje kompaniji „Carnex“ za kvalitet proizvoda. Zlatne medalje za najbolje „Carnex“ proizvode dodeljene su u kategorijama: gulaši od govedine i svinjetine, paštete od svinjskog i pilećeg mesa i mesni doručak, dok je srebrnom medaljom nagrađeno gotovo jelo pasulj sa slaninom.

Izvor: www.prod-expo.ru

Priznanje je osvojeno u konkurenciji 2.450 izlagača iz 63 zemlje i 31 nacionalne izložbe.

Pored Zlatiborca, Carnexa i Master Fruit Srbiju su predstavljale i kompanije: Bahus iz Paraćina, Meggle Srbija iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, Bepcapra iz Šida, Zemljoradnička zadruga Moravac iz Leskovca, Nectar iz Bačke Palanke, Kuč-Company iz Kragujevca, Mlekara Šabac, kao i firme sa sedištem u Beogradu – ITN Group, Mundorama, Nacionalna distribucija, i Mirax Agrar.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829