fbpx
Ekonomija Republika Svet Vesti

Izabri najbolje iz Srbije u 2017

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija ove godine po trinaesti put bira, uz pomoć stručnjaka, potrošača i poslovnih partnera, najuspešnije robne i korporativne brendove na domaćem tržištu, ali i najbolje izvoznike (i perpektivne izvozne proizvode), manifestacije, organske proizvode, startap preduzeća i turističke smeštaje.

U okviru ove akcije od 2004.godine titulu “Najbolje iz Srbije” je dobilo 312 privrednih subjekata u Srbiji. Ovo priznanje je postalo merilo uspeha i tržišne prepoznatljivosti.

Akcija je i ove godine inovirana, kako u pogledu metodologije, kategorija i savremenih načina prijavljivanja i glasanja, tako i u pogledu organizacije sajta i vizuelnog identiteta, komunikacije putem društvenih mreža, nagrada i drugih aspekata.

Da je akcija naišla na dobar odjek među privrednicima govori i podatak da je od početka akcije, zaključno sa prošlogodišnjom (dvanaestom), nominovano preko 1700 brendova. Prošle godine (u akciji „Najbolje iz Srbije 2016“) 196 nominovanih borilo se za nagrade u 24 kategorije. Za priznanje Najbolje iz Srbije 2017 u konkuriše 154 proizvoda koji su raspoređeni u tri grupe i 24 kategorije. Iz zlatiborskog kraja višestruki dobitnik ovog priznanja je kompanija Global iz Užica za proizvod Stara sokolova rakija.

Za glasanje u ovoj akciji potrebno je da se zainteresovani registruju na portalu www.najboljeizsrbije.com po registraciji korisnik dobija e-mail sa potvrdom i potom sledi glasanje. U svakoj kategoriji može da se glasa za jedan brend, a postupak glasanja je anoniman. Glasači mogu da se opredele da podrže izbor najboljih u svim, ili tek u određenim kategorijama, prema ličnom stavu. Sa jedne adrese elektronske pošte može se glasati samo jednom. Na ovaj način organizatori su želeli da potrošačima daju mogućnost da iskažu stav o vrednostima brendova koje koriste.

 

April

Kupindo