fbpx
Izbori Politika Vesti

Kandidati za narodne poslanike – Zlatiborski okrug

Na predstojećim parlamentarnim izborima se za 250 mandata u Narodnoj skupštini Srbije nadmeće devetnaest izbornih lista. Za narodne poslanike na području Zlatiborskog okruga se kandidovalo 172 građana i građanki na trinaest izbornih lista. Nijedna izborna lista nema kandidate iz svih opština. Najviše kandidata na ovim izborima u zlatiborskom okrugu dolazi iz opštine Sjenica, njih 43. Zatim sledi Prijepolje sa 29 kandidata, Priboj sa 25 kandidata i Užice sa 23 kandidata. Požega ima 14 kandidata a Čajetina 10. Devet kandidata je iz Bajine Bašte, osam iz Nove Varoš, šest iz Arilja i pet iz Kosjerića.

Izborne liste SNSa, SPSa i Dveri imaju kandidate u sedam opština. Izborne liste SPSa i DSSa imaju kandidate u po šest opština. Kandidate u pet opština imaju Srpska stranka Zavetnici i Suverenisti. U po četiri opštine kandidate imaju Ujedinjena opozicija, Stranka pravde i pomirenja, kao i koalicija Ajmo ljudi. Izborna lista Moramo – Akcija ima kandidate u tri opštine a izborna lista Otete bebe – Ana Pejić u jednoj opštini.

Najviše kandidata u Zlatiborskom okrugu ima izborna lista pod rednim brojem 8. Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić. Ova izborna lista ima ukupno 56 kandidata iz opština Sjenica (26 kandidata), Priboj (15 kandidata), Prijepolje (14 kandidata) i Nova Varoš (1 kandidat).

Na drugom mestu po broju kandidata je izborna lista pod rednim brojem 13. SDA Sandžak – dr Sulejman Ugljanin koja ima 17 kandidata i to 12 kandidata iz opštine Sjenica i pet kandidata iz opštine Priboj.

Izborna lista pod rednim brojem 11. Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS- Miloš Parandilović – Patrotski blok za obnovu Kraljevine Srbije ima 16 kandidata i to po tri kandidata u opštinama Nova Varoš, Prijepolje, Užice i Čajetina. Dva kandidata u opštini Priboj i po jednog kandidata u opštinama Bajina bašta i Požega.

Izborna lista pod rednim brojem 10. Suverenisti – Saša Radulović (DJB), Milan Stamatović (ZS), dr Jovana Stojković (ŽZS) ima 15 kandidata za narodne poslanike. Iz Čajetine je pet kandidata, po tri kandidata dolaze iz Bajine Bašte i Užica, a po dva kandidata dolaze Nove Varoši i Požege.

Izborna listu pod rednim brojem 4. dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka ima 14 kandidata za narodne poslanike. Tri kandidata su iz Užica, po dva kandidata dolaze iz Arilja, Požege i Sjenice, a po jedan kandidat je iz Bajine Bašte i Priboja.

Jedanest kandidata ima izborna listu pod rednim brojem 7. Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici. Iz Užica je pet kandidata, po dva kandidata su iz Priboja i Prijepolja a po jedan kandidata dolaze iz Arilja i Sjenice.

Izborna lista pod redni brojem 1. Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve ima devet kandidata. Tri kandidata dolaze iz Priboja a po jedan kandidat je iz Arilja, Nove Varoši, Prijepolja, Požege, Užica i Čajetine.

Devet kandidata ima i izborna lista pod rednim brojem 2. Ivica Dačić – Premijer Srbije. Tri kandidata su iz Užica, dva iz Priboja, i po jedan kandidat iz Bajine Bašte, Kosjerića, Požege i Sjenice.

Izborna lista pod rednim brojem 6. dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju ima osam kandidata. Po dva kanidata su iz Arilja i Kosjerića, a po jedan kandidat je iz Bajine Bašte, Požege, Sjenice i Užica.

Šest kandidata ima izborna listu pod rednim brojem 5. Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije. Tri kandidata su iz Užica a po jedan kandidat je iz Bajine Bašte, Kosjerića i Požege.

Izborna lista pod rednim brojem 9. Moramo – Akcija, takođe ima šest kandidata. Četiri kandidata su iz Požege, a po jedan kandidat je iz Kosjerića i Užica.

Četiri kandidata ima izborna lista pod rednim brojem 14. Boris Tadić – Ajmo ljudi. Ova izborna lista ima kandidate iz Bajine Bašte, Nove Varoši, Prijepolja i Požege.

Jednog kandidata ima izborna lista pod rednim brojem 17. Otete bebe Ana Pejić. Kandidat ove izborne liste je iz Čajetine.

Liste kandidata po opštinama pogledajte na ovim linkovima:

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930