fbpx
Izbori Vesti

Lokalni izbori test za parlament

Ovog vikenda će biti održani lokalni izbori u Doljevcu, Kladovu, Kuli i Lučanima. Interesovanje za ove izbore je veliko posebno pošto su objavljene informacije da rukovodstvo Srpske napredne stranke razmišlja o organizovanju parlamentarnih izbora početkom 2019.godine.

U sve četiri opštine svoje kandidate će imati Srpska napredna stranka, SPS, PUPS i SRS koje nastupaju samostalno. Jedinstvena Srbija će samostalno učestvovati na izborima u Doljevcu i Lučanima, a Pokret obnove kraljevine Pokret u Kuli i Lučanima.  Pokret socijalista će samostalno nastupiti na izborima u Kuli, kao i Ruska stranka. U Doljevcu, Kuli i Lučanima na izborima će učestvovati i grupe građana. Tako će u Doljevcu svoju politiku predstaviti i GG Savez za demokratski Doljevac, dok će u Kuli na izborima učestvovati GG Kritična masa, a u Lučanima GG Jedan tim. Na izborima u Kuli će se građanima predstaviti i .

Opozicione stranke su ostale dosledne i neće učestvovati na izborima u Doljevcu, Kladovu i Kuli jer smatraju da su u ovim opštinama prekršena izborna pravila i da su izbori neregularni.

Savez za Srbiju će imati izbornu listu samo u opštini Lučani gde se radi o redovnim izborima.

Po svemu sudeći vladajuća SNS će na osnovu rezultata izbora u ove četiri opštine doneti odluku da li će biti prevremenih parlamentarnih izbora. Na društvenim mrežama se kao datum izbora pominje kraj februara ukoliko Srpska napredna stranka bude imala dvotrećinsku podršku građana.

Opozicija je na vest o mogućim parlamentarnim izborima poručila da da neće biti novih izbora bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija.

Doljevac – 6 lista SNS, SPS, PUPS, JS, SRS, GG “Savez za demokratski Doljevac”

Kladovo – 4 liste SNS, SPS, PUPS, SRS

Kula – 8 lista SNS, SPS, POKS, Ruska stranka, PS, SRS, PUPS, GG “Kritična masa”

Lučani – 8 lista SNS, PUPS, POKS, Savez za Srbiju, SRS, SPS-BS, GG “Jedan tim”, JS

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031