fbpx
Globalno Izbori Vesti

Opozicija traži fer uslove za izbore

Danas je u Beogradu održan okrugli sto na temu izbornih uslova za redovne parlamentarne i lokalne izbore koji bi trebalo da se održe početkom 2020.godine.

Svoje stavove su na ovom skupu izložili predstavnici svih opozicionih grupa koji su saglasni da trenutni izborni proces nikako nije fer i demokratski. Opozicija je ovom prilikom formirala radnu grupu koja će pripremiti niz mera i aktivnosti u predstojećem periodu.

Zoran Živković, predsednik Nove stranke, je predložio da se uvede lekarski pregled za sve kandidate i da se ukine komercijalno reklamiranje političkih stranaka u kampanji.

Ovom prilikom je govorio i Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije koji je zatražio da se kontroliše put glasačkog materijala i da se birališta pokriju video-nadzorom. Stamatović je zatražio da se opoziciji pre izbora dostave birački spiskovi, koji bi trebali da budu ažurirani i da se uz podatke glasača nađe i fotografija.

Opozicija je posebno istakla da će kontrola izbora biti znatno teža jer izborna komisija u narednom periodu imati potpuno drugačiji način funkcionisanja i da će način finansiranja biračkih odbora biti drugačiji što će opoziciju staviti u potpuno podređen položaj.

Dragan Đilas je istakao da opozicija neće biti dekor i da su građani Srbije izloženi najstrašnijim stvarima i da je najveći problem strah. Đilas je istakao da je uticaj medija daleko veći i da je 2,5 godina niko od opozicije nije gostovao na medijima sa nacionalnom frekvencom. O stanju u medijima Đilas je rekao da trenutno opozicioni lideri mogu doći do RTSa samo ukoliko se kvalifikuju za učešće u kviz Slagalica.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031