fbpx
Izbori Politika Vesti

Proglašene izborne liste SVM i SRS

Republička izborna komisija je na sednici, koja je održana 18. februara 2022. godine, donela Rešenje kojim se proglašava Izborna lista Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 3. april 2022. godine. Uz izbornu listu podneto je 8.743 pravno valjanih overenih izjava birača koji podržavaju navedenu izbornu listu.

Na sednici, RIK je izglasao Rešenje o utvrutvrđivanju da Izborna lista Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor ima položaj izborne liste nacionalne manjine na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanim za 3. april 2022. godine.

U nastavku sednice, Komisija je donela i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Republičke izborne komsije u proširenom sastavu na predlog podnosioca Izborne liste Vajdasági Magyar Szövetség-Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor. Za člana Komisije imenovan je Marko Nenadić, advokat iz Beograda, a za njegovog zamenika imenovana je Sonja Kostić, diplomirani pravnik iz Beograda.

Republička izborna komisija je na sednici donela i Rešenje kojim se proglašava Izborna lista DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 3. april 2022. godine. Uz izbornu listu podneto je 11.239 pravno valjanih overenih izjava birača koji podržavaju navedenu izbornu listu.

Povodom proglašenja navedene liste, Komisija je donela i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu na predlog podnosioca Izborne liste DR VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA, kojim je Uroš Kršić, diplomirani pravnik iz Beograda, imenovan za člana, dok je Biljana Krasić, diplomirani pravnik iz Beograda, imenovana za zamenika člana.

Na Šestoj sednici Komisije, doneto je i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu na predlog Koalicije Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve. Rešenjem je Ivana Janačković, diplomirani pravnik iz Beograda, izabrana za člana, a Nikolina Kilibarda Risteski, diplomirani pravnik iz Beograda, imenovana za zamenika člana Komisije.

Na ovoj sednici, doneto je i Rešenje o imenovanju člana i zamenika člana lokalnih izbornih komisija u stalnom sastavu.

Sednici je predsedavao predsednik Komisije Vladimir Dimitrijević.

Izvor: Republička izborna komisija

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031