fbpx
Izbori Politika Vesti

Proglašene kandidature Boška Obradovića i Biljane Stojković

Republička izborna komisija je na sednici, održanoj 13. marta 2022. godine, donela Rešenje kojim se proglašava Boško Obradović za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 3. april 2022. godine.

Uz Predlog kandidata je podneto ukupno 11.020 pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju navedeni predlog kandidata.

 

Komisija je na ovoj sednici donela Rešenje kojim se konstatuje da Maja Mitić i Milan Tanović, član i zamenik člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu imenovani na predlog Koalicije: Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, podnosioca proglašene Izborne liste, postaju član odnosno zamenik člana posebnog sastava Republičke izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednika Republike.

U nastavku sednice, Republička izborna komisija donela je Rešenje kojim se proglašava prof. dr Biljana Stojković za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 3. april 2022. godine.

Uz Predlog kandidata je podneto ukupno 10.585 pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju navedeni predlog kandidata.

Komisija je donela i Rešenje kojim se konstatuje da Aleksandar Mijailović i Minja Đokić, član i zamenik člana Republičke izborne komisije u proširenom sastavu imenovani na predlog Grupe građana MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd, podnosioca proglašene Izborne liste, postaju član odnosno zamenik člana posebnog sastava Republičke izborne komisije za sprovođenje izbora za predsednika Republike.

Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829