fbpx
Izbori Politika Vesti

Stamatović traži da se vlasti suprotstave ulasku BiH i lažne države Kosovo u NATO

Na vest da vlasti u Prištini i u Sarajevu traže prijem u NATO pakt, reagovala je Zdrava Srbija.

“Srbija mora da se suprostavi pokušajima sa Zapada da se, u senci rusko-ukrajinskog sukoba, na mala vrata, u NATO pakt uvedu lažna država Kosovo i Bosna i Hercegovina – izjavio je predsednik Zdrave Srbije i član rukovodstva Koalicije suverenista Milan Stamatović, dodajući da su danas dva člana predsedništva BiH, preglasavanjem Milorada Dodika, pokušali da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.

Na to da se Kosovo i BiH pokušavaju silom ugurati u NATO – prema Stamatovićevim rečima – ukazuju i jučerašnja izjava turskog predsednika u Prištini, kao i suluda tvrdnja britanskog premijera Džonsona da je 1992. izvršena nekakva agresija na Bosnu, odnosno Muslimane.

– Kao da su, dva od tri konstitutivna naroda u BiH, Srbi i Hrvati, Bože mi oprosti, izvršili agresiju na same sebe!? Zato glasno poručujemo da je, na osnovu važeće Rezolucije Saveta bezbednosti, Kosovo i Metohija neotuđivi deo vojno neutralne Srbije, kao i da bez saglasnosti Republike Srpske, kao konstitutivnog dela BiH, nikakav ulazak u NATO ne dolazi u obzir – rekao je predsednik Zdrave Srbije.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930