fbpx
Izbori Politika Vesti

Zdrava Srbija izlazi na izbore

Na konferenciji za medije u Beogradu, 3.marta lideri Zdrave Srbije i Bolje Srbije su predstavili koaliciju za predstojeće parlamentarne izbore na kojima će nastupati pod sloganom “Zdravo da pobedi”. Ove partije će učestvovati kako na parlamentarnim tako i na lokalnim izborima.

Zdrava Srbija, Bolja Srbija i Zajedno za Šumadiju doneli su odluku da zajedno izađu i na lokalne i na parlamentarne izbore jer nemamo pravo da razočaramo svoje birače koji su na lokalnom nivou glasali za nas. Za nas nije bilo dileme, i moramo da odužimo dug za ono zašto su nas birali – izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, na današnjoj konferenciji za medije u Beogradu.

Zajedno ćemo izaći na lokalne izbore u oko 70 do 80 opština u kojima ćemo imati svoje odbore, dodao je Stamatović, uz napomenu da ih je okupio zajednički interes da donesu promene na nivou cele Srbije, kao što su to uradili u svojim lokalnim samoupravama. Ono što mi radimo u našim sredinama bitno je za celu Srbiju, kao i da Beograđani i Novosađani imaju gde da dođu u unutrašnjosti Srbije jer smo mi očuvali te sredine.
Hoćemo da iz unutrašnjosti Srbiju promenimo na bolje jer smo pokazali da volimo svoju Srbiju. Naš program je jasan i precizan – reč je o decentralizaciji i zaštiti nacionalnih interesa, i od toga nećemo odustati. U svojim lokalnim sredinama smo pokazali da radimo veoma odgovorno i naši rezultati se mogu pratiti u poslednjih 20 godina. Od kako smo najavili da izlazimo na lokalne izbore pristupaju nam građani razočarani u dosadašnju politiku koja se trenutno vodi jer su u nama prepoznali ljude koji mogu mnogo toga dobrog da donesu našoj Srbiji – istakao je Stamatović.

Narodni poslanik i predsednik Bolje Srbije Dragan Jovanović je rekao da građani Srbije na svakom koraku mogu da vide njihove rezultate. U ovoj kampanji ćemo insistirati da se reše problemi sa otkupom cenom voća, cenom sirove nafte i svim ostalim temama koje se same nameću u Srbiji. Potrebni su ljudi koji mogu da menjaju odnos Beograda prema Srbiji, jer će ovakvom politikom nestati srpsko selo, dodao je Jovanović.

Smatramo da je život borba a ovo je politika, rekao je Veroljub Stevanović, narodni poslanik, predsednik pokreta Zajedno za Šumadiju i potpredsednik Zdrave Srbije. Ako vam neko da neku ulogu, vi morate da se borite za to. Кao narodni poslanik sam bio protiv toga da se bojkotuje rad Narodne skupštine, smatrajući da se svojim idejama i amandmanima moramo boriti za dobrobit građana Srbije. Dosta je bilo priče i vreme je da se posmatraju samo rezultati. I zato, imamo svoje ideje i zdravu priču, i upravo zbog toga – Zdravo da pobedi!

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031