fbpx
Izbori Vesti

Zdrava Srbija između vlasti i opozicije

Zdrava Srbija je prethodnih dana bila često u medijima pošto je predsednik Zdrave Srbije, Milan Stamatović prisustvovao obeležavanju petnaest godina od formiranja Srpske napredne stranke. Za mnoge je ovaj susret predstavljao iznenađenje i postavilo se pitanje u kom taboru će se Zdrava Srbija naći na predstojećim parlamentarnim izborima. Stamatović je na ovu temu govorio za televizuju N1 gde je objasnio svoje razloge za saradnju sa Srpskom naprednom strankom.

Ovoj partiji se početkom nedelje pridružio kompletan opštinski odbor Srpske narodne partije u Novoj Varoši. Zdravoj Srbiji se pridružio i odbornik u SO Nova Varoš Dušan Matović, tako da će ZS sada u lokalnom parlamentu imati dva odbornika.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović je tom prilokom naglasio da će u budućnosti zajednički raditi na aktivnostima decentralizacije i razvoju Nove Varoši baš kako po tim pitanjima Zdrava Srbije radi na teritoriji opštine Čajetina, Zlatibora i svih onih gradova i opština u kojima ima svoje lokalne odbore.

Novi članovi Zdrave Srbije su postali i dr Dragan Dankuc i pukovnik Miodrag Nadlački. Profesor dr Dragan Dankuc, upravnik Poliklinike Kliničkog centra Vojvodine i predsednik vojvođanskog ogranka Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva i pukovnik u penziji Miodrag Nadlački, do pre dva meseca načelnik Regrutnog centra za Vojvodinu Ministarstva odbrane Republike Srbije pristupili su stranci Zdrava Srbija (ZS) potvrdivši time činjenicu da su članovi ove stranke ljudi sa vrhunskim znanjima i karijerama, građani Srbije sa merljivim rezultatima.

Prof. dr Dankuc i pukovnik Nadlački će u okviru Zdrave Srbije biti zaduženi za oblasti iz svojih profesionalnih karijera, ali će raditi i na svim onim pitanjima na kojima Zdrava Srbija posebno insistira – decentralizaciji vlasti i nadležnosti izvršnih državnih organa, očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije i ravnomernom regionalnom razvoj svih njenih delova.

Istovremeno Zdravu Srbiju je napustio gradski odbor u Kraljevu zbog najave saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930