fbpx
Izbori Politika Vesti

Zdrava Srbija se zalaže za veće korišćenje obnovljive energije

Energetska efikasnost i zdrava životna sredina su jedan od tema predstojećih parlamentarnih izbora.

Kako bi građani Srbije živeli u zdravijoj životnoj sredini a istovremeno se obezbedili od nestašica tradicionalnih energenata, pozivam lokalne samouprave da nađu način da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na delimično ili kompletno korišćenje solarne i drugih obnovljivih izvora energije. To činimo i zbog nas ali i zbog budućih generacija kojima moramo da ostavimo čist vazduh, zdravo zemljište i vodu, zdravu hranu – izjavio je predsednik Zdrave Srbije i jedan od lidera Koalicije suverenista Milan Stamatović, osvrćući se na posledice koje može da izazove trenutna ali i neke buduće svetske krize.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja hrane, reciklaža ili prerada otpadnih voda, dodao je Stamatović, moraju da budu pojmovi koji će se nalaziti u vrhu sfere interesovanja i lokalnih samouprava i građana Srbije.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti, koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829