fbpx
Biznis Društvo Porodica Vesti

Konferencija “Žene i njihov položaj u ruralnim sredinama”

U Slovenije je 20.avgusta održana Međunarodna ministarskoj konferenciji “Žene i njihov položaj u ruralnim sredinama”.

Međunarodna ministarska konferencija je pokazala da je važna za umrežavanje i potvrđivanje regionalne saradnje, a Ministar Podgoršek je naglasio da je rad SWG-a od najveće važnosti za podsticanje održive poljoprivrede i ruralnog razvoja u jugoistočnoj Evropi. U svom kratkom obraćanju, izrazio je zadovoljstvo što Slovenija, kao dugogodišnji partner SWG-a, podržava napore na rešavanju i zajedničkom stvaranju pristupa integrisane ruralne i poljoprivredne politike u jugoistočnoj Evropi. SWG, kao međunarodna međuvladina organizacija zajedno sa svim partnerima sa zapadnog Balkana, može otvoriti put za još lakše integracione procese u bliskoj budućnosti. Nadalje, napomenuo je da Slovenija podržava saradnju i razmenu dobre prakse između zemalja, partnera na zapadnom Balkanu i država članica EU.

Na kraju Međunarodne konferencije „Žene i njihov položaj u ruralnim sredinama“ usvojena je deklaracija kojom je prepoznata važnost očuvanja porodice i značaj uloge žene u opstanku i razvoju sela. Pozdravljena je buduća saradnja i dalji napori država Evrope na pronalaženju rešenja za integrisani razvoj evropskog sela.

Ovom prilikom je održana i skupština Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) gde su predstavljene realizovane aktivnosti u periodu april – avgust 2021. godine i diskusija u vezi sa partnerskom saradnjom i novim projektima u okviru portfolija Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi. Sledeće okupljanje je planirano za oktobar u Vrnjačkoj banji gde će biti organizovan Forum poljoprivrednih politika (APF) a zatim u novembru sledi ministarski sastanak u Tirani.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031