fbpx
Info Vesti

Konkurs za 1.060 policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u četvrtak 21.maja raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Na području Zlatiborskog okruga MUP je otvorio konkurs za prijem 109 policajaca i to 10 polaznika za radno mesta policajac, 60 polaznika za radno mesto granični policajac i 39 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca.

Za područje Policijske uprave u Užicu je otvoren konkurs za prijem 64 policajca i to 39 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca (policijske ispostave Užice i Požega), 20 polaznika za radno mesto graničnog policajca (stanice granične policije Bajina Bašta i Kotroman), i pet polaznika za radno mesto policajac (ispostave Užice, Arilje, Kosjerić, Požega i Čajetina).

Za područja Policijske uprave u Prijepolju je otvoren konkurs za pet polaznika za radno mesto policajac (ispostave Prijepolje, Nova Varoš i Priboj) i 40 polaznika za radno mesto graničnog policajca (stanice granične policije Prijepolje, Uvac i Lim).

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Pravo učešća na konkursu ima lice koje ispunjava sledeće uslove:

  1. da je državljanin Republike Srbije;
  2. da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs;
  3. da ima prijavljeno prebivalište na području organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs;
  4. da nema manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa;
  5. da nema više od 27 godina starosti do dana zaključenja konkursa (za kandidate koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta);
  6. da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, ili da ima završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta;
  7. da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji;
  8. da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B” kategorije;
  9. da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Izbor kandidata za polaznike stručnog osposobljavanja sprovodi komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE NA KONKURS

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu Politika.

Kandidat može podneti samo jednu prijavu.

Prilikom podnošenja prijave kandidat se obavezno izjašnjava za koja se od ponuđenih radnih mesta prijavljuje na stručno osposobljavanje (policajac / saobraćajni policajac / granični policajac), pri čemu navodi njihov redosled.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031