fbpx
Info Vesti

MDLUS obebedilo računare za opštinu Čajetina

Opština Čajetina je 29.novembra dobila donaciju od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDLUS).  Đorđe Dabić, državni sekretar u  Ministarstvu  je uručio donaciju od 20 laptop računara Arsenu Đuriću, predsedniku SO Čajetina. Ova donacija ima za cilj da olakša rad lokalne administracije.

Đorđe Dabić je za medije ovom prilikom izjavio da ministarstvo donira računarsku opremu svim opštinama u Srbiji kako bi se digitalizovale opštinske procedure. Cilj ovih aktivnosti je ubrzavanje rada administracije i brže rešavanje zahteva građana.

Dabić je istakao da Ministarstvo radi na projektu “Jedinstveno upravno mesto” kako bi građani sve administrativne poslove mogli da obavljaju na jednom mestu. On je pozvao rukovodstvo opštine Čajetina da se priključi ovom projektu u narednom periodu.

“Ja bih želeo u ime opštine Čajetina da se zahvalim Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na ovoj donaciji. Opština Čajetina je u prethodnom periodu uradila dosta na digitalizaciji i na efikasnosti rada čitave administracije u interesu  građana. Svakako da će ova donacija od ovih 20 laptopova dosta doprineti efikasnijem radu same lokalne samouprave jer zaista nam je cilj da maksimalno uprostimo procedure i na tome se dosta radi na nivou države.” rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić.

On je istakao da je ovo početak saradnje i da će se sledeće godine raditi na uspostavljanju jedinstvenog upravnog mesta u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

 Do sada su lokalne samouprave dobile više od 1000 računara a planirano je da se podeli još 2.000 u narednom periodu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930