fbpx
Globalno Vesti

Napadnuta Ukrajina

Predstavnici vlade Ukrajne su izjavili da je ok 5.00 časova počeo ruski napad. Po onome što se do sada zna raketirani su štabovi, vojni aerodromi i skladišta u blizini Kijeva, Harkova, Mariupolja, Dnjepra, Odese, Slavjanska i Kramatorska.

Ruski mediji su objavili izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina koji je jutros najavio je početak “specijalnih vojnih operacija” u Donbasu, nakon čega je ruska vojska napala ciljeve u Ukrajini. Putin je u svom obraćanju poručio ukrajinskoj vojsci da “preda oružje i da se povuče kući”.

Generalštav ukrajinske vojske je objavio informaciju da je u Luganskoj oblasti oboreno pet ruskih aviona i dva helikoptera, kao i dva tenka i više motornih vozila. S druge strane ruski mediji tvrde da ruske trupe nisu imale gubitaka i da je PVO Ukrajine uništena.

Predstavnici Evropske unije, Velike Britanije i SAD su osudili napad Rusije na Ukrajinu. Lideri zemalja članica Evropske unije održaće danas vanredni sastanak na kojem će raspravljati o novim sankcijama Rusiji zbog napada na Ukrajinu.

Mediji su objavili informacije da su ruske trupe ušle u gradove Odesa i Marijupolj i da su na prilazima Harkova. CNN je objavio video sa graničnog prelaza na tormeđi između Belorusije, Rusije i Ukrajine na kome se vide tenkovi kako ulaze na teritoriju Ukrajine.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930