fbpx
Info Vesti

Novi kontejneri za KJP Zlatibor

Komunalno javno preduzeće Zlatibor je ovih dana dobilo nove kontejnere za odlaganje komunalnog otpada. Ovom prilikom su nabavljeni kontejneri zapremine 1,1 metara kubnih i 5 metara kubnih. Ukupno je kupljeno 65 kontejnera.

“Želim da istaknem da KJP “Zlatibor” redovno ulaže u nabavku novih mašina i opreme. U ovom trenutku, izdvojili smo oko 3 miliona dinara za nabavku novih kontejnera. Kontejneri su različitih veličina, pa smo tako nabavili 50 kontejnera zaprenime 1,1 metara kubnih i oko 15 kontejera zapremine 5 kubika“, naglašava Vera Blagojević iz KJP „Zlatibor“ Čajetina.

Planirano je da manji kontejneri budu raspoređeni na Zlatiboru, gde će biti izvršena i zamena dotrajalih kontejnera. Što se tiče većih kontejnera, oni će biti postavljani u seoskim mesnim zajednicama. Ovo komunalno preduzeće je pre dve godine nabavilo i 115 kontejnera za suvi otpad koji su postavljeni u mesnim zajednicama Zlatibor i Čajetina.

Pored ovih aktivnosti KJP „Zlatibor“ Čajetina trenutno izvodi radove na popravci i sanaciji lokalnih makadamskih puteva, koji su oštećeni nakon poslednjih padavina. Ekipe ovog javnog preduzeća trenutno rade u Ljubišu – u zaseocima Smiljanići i Čubraci, gde se radi na sanaciji puteva u dužini od oko 2,5 kilometara.

Narednih dana, radiće se i u Gostilju – u zaseocima Radulovići i Novakovići, gde će biti odrađena sanacija puta dugog oko 2 kilometra. U Šljivovici su već završeni radovi na nekoliko lokacija, pri čemu je sanirano oko 3,5 kilometara lokalnih makadamskih puteva. U planu je i selo Stublo, gde će za nekoliko dana biti izvedeni radovi na sanaciji putnog pravca ka manastiru Uvac.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930