fbpx
Info Vesti

Održana 9.sednica SO Čajetina

U četvrtak 1. aprila elektronski je održana 9. sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su usvojili Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za 2021. godinu nakon što je dobijanja saglasnosti od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Na sednici je data saglasnost na izveštaj i program Centra za socijalni rad, kao i na finansijski izveštaj PU „Radost“ Čajetina.

U cilju izgradnje novih pešačkih i biciklističkih staza, doneta je odlukua o pristupanju izradi Plana održive urbane mobilnosti koji će biti finansiran od strane švedske vlade uz podršku SKGO. Odbornici su usvojili i Odluka o komunalnoj miliciji kao i druge odluke kako bi ova služba počela sa radom.

JP „Gold gondola Zlatibor“ ustupljeno je pravo korišćenja i upravljanja na objektu gondole, a od Vlade Republike Srbije zatraženo je donošenje odluke kojom bi se katastarske parcele koje se nalazi na krajnjoj stanici gondole prenele u vlasništvo opštine Čajetina.

Usvojena je Odluka o dopuni odluke o mesnim zajednicama, a odbornici su upoznati i sa načinom na koji će biti sprovedeni izbori za Savete za mesne zajednice, dok će predsednik Skupštine opštine Čajetina raspisati izbore, odnosno odrediti datum njihovog održavanja.

Usvojene su dve odluke o izmeni i dopuni ranije donetih odluka o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, a Skupština je prihvatila i dve nove odluke koje se odnose na radove u centru Zlatibora i na izgradnji rezervoara „Vranjevina“. Pored pomenutog, usvojeno je i nekoliko rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica građevinskih parcela.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930