fbpx
Politika Vesti

Beogradska gondola po uzoru na zlatiborsku

Čajetina, Beograd, 30.12.2016.

Ideja lokalnih vlasti opštine Čajetina za gradnju gondole je u poslednje vreme postala izuzetno popularna, pa su i gradske vlasti u Beogradu najavile gradnju svoje gondole za skoru budućnost. Ovu vest je danas prokomentarisao i predsednik opštine Čajetina.

“Čim su čuli za naš projekat, “dosetili” su se da je Beogradu, kao Rio de Žaneiru i Lisabonu, neophodna gondola kao turistička atrakcija, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti, pa požurili (da ih slučajno ne preteknemo) sa najavom projekta “Beogradske gondole”, tj. kabinske žičare. Šta više, dok režim nama preti SBPOK-om i hapšenjima, Siniša Mali se ovih dana napadno hvali kako je to jedan od projekata na kome će “Grad Beograd i Republika Srbija”, tj. beogradski gradonačelnik i njegovi partijski drugovi (ili, možda, misteriozni “poslovni prijatelji” iz Abu Dabija) sa državnog nivoa – “zajedno raditi”, kao da je reč o projektu od svedržavnog nivoa! – objašnjava Stamatović, naglašavajući da građani Zapadne Srbije nemaju ništa ni protiv beogradskog projekta, jer nisu konkurencija, pošto se buduća zlatiborska i beogradska gondola nigde ne ukrštaju, a kamoli sudaraju.

Uprkos svim direktnim i podzemnim pritiscima i pretnjama, veliku narodnu mobu za izgradnju najduže panoramske gondole na svetu zakazujemo za prve dane nove godine po julijanskom (pravoslavnom) kalendaru – poručio je prvi čovek opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović, optužujući gradonačelnika Beograda da se, urgentnim ubacivanjem projekta “Beogradske gondole” u prioritete glavnog grada, ali i cele države, priključio svojim prijateljima Vučićima i vrhu naprednjaka koji, već duže vreme, brutalno zabijaju klipove u točkove razvoju Zlatibora i cele Zapadne Srbije.

Mi samo zahtevamo da nam se dopusti da, u duhu naših slogana, i mi, preko Aerodroma “Ponikve”, poletimo u nebo i prodišemo slobodu preko “Gold gondole” – kaže Stamatović – a ne da nam oni koji su uzurpirali “Beograd na vodi”, otmu i zemlju i celo nebo nad Srbijom.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031