fbpx
Politika Vesti

Čajetinci oslobađaju medije

Više stotina Čajetinaca i Zlatiboraca danas je oko 9 časova (subota 16.sepembar 2017.godine) krenulo iz Čajetine put Beograda na proteste koje zajednički organizuju Dveri i Zdrava Srbija. Cilj protesta je da se obezbedi bolja medijska zastupljenost opozicije u informativnim emisijama Javnog medijskog servisa, i da se više pažnje posveti vestima iz unutrašnjosti Srbije.

Protest će početi u 14 časova ispred zgrade Pinka, potom sledi obraćanje građanima ispred zgrade Vlade Srbije u 16 časova, da bi protest bio završen ispred zgrade RTSa u 19:30 posle šetnje glavnim ulicama Beograda.

Poziv Zdrave Srbije na proteste koji je najavljen kao svojevrsni marš na Beograd je izazvao buru u zlatiborskom kraju. Prvo se ovim povodom oglasio Gradski odbor SNSa u Užicu saopštenjem u kome se ističe da je Srpsku naprednu stranku na poslednjim parlamentarnim izborima u Zlatiborskom okrugu podržalo 55 % građana i da je Aleksanadar Vučić osvojio 57% dok je Milan Stamatović osvojio 57 puta manje. Ceo tekst saopštenja možete pročitati uzice.sns.org.rs.

Na saopštenje SNSa je odgovorio Inicijativni odbor Zdrave Srbije u kome se kaže da je u Užicu na parlamentarnim izborima Aleksandar Vučić osvojio svega 44% glasova i da je to bio jedan od najlošijih rezultata u Srbiji a da je u Čajetini Aleksandar Vučić osvojio nepunih 20 % dok je Milan Stamatović imao skoro 70%. U saopštenju podećaju da je kandidat SNSa u Užicu na predsedničkim izborima osvojio 48 odsto, što je drastično manje od rezultata koji je Aleksandar Vučić imao u ostatku Srbije. Celo saopštenje možete pročitati na zdravasrbija.rs

U međuvremenu se više organizacija pridružilo protestu. Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Željko Veselinović, pružio je podršku protestu, kao i Inicijativni odbor radnika nekadašnje “Koštane“, Radnici Elektronske industrije Niš, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, Grupa građana Pirotska nova snaga, Udruženje penzionisanih vojnih lica…

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829