fbpx
Politika Vesti

Čajetinci traže parlamentantarne izbore

U toku februara sve je više zahteva da se zajedno sa redovnim predsedničkim izborima održe i vanredni parlmanetarni izbori. Od opozicionih stranaka parlamentarne izbore su tražile Pokret Dosta je bilo, Demokratska stranka, a zahtevu se pridružila i Srpska radikalna stranka. U vladajućoj koaliciji parlamentarne izbore je predložio i Dragan Marković Palma. Zahtevima za parlamentarne izbore se pridružio i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije.

“Zahtevam od Aleksandra Vučića da u ponedeljak naredi svom pomoćnom osoblju Tomislavu Nikoliću i Maji Gojković da raspišu vanredne parlamentarne izbore, a kao kandidat naroda i časne Srbije, obaveštavam javnost da već vodim razgovore sa predstavnicima regionalnih stranaka, pokreta, udruženja građana i uglednih pojedinaca iz cele Srbije radi formiranja jedinstvene narodne izborne liste za Narodnu skupštinu – izjavio je predsednički kandidat Milan Stamatović.

Po Stamatoviću prevremeni parlamentarni izbori jedini način da se zaustavi srljanje sadašnjeg autoritarnog režima u bezdan diktature.

“Iz dana u dan prisustvujemo pravom ratu unutar vladajuće koalicije, pa i same Srpske napredne stranke, za premijerski tron, za vladarev presto, iako je kralj samozvanac politički živ. Svi zajedno čudimo se, krstimo i levom i desnom rukom i ne možemo da poverujemo da ovom režimu raspikuća ništa nije sveto, pa čak ni diplomatska poruka iz bratske Rusije koja „očekuje da će pobednik predsedničkih izbora u Srbi nastaviti razvoj strateške saradnje naših dveju zemalja“, koju Vučićeve laže i paralaže bezobrazno „prevode“, zamislite, kao „nedvosmislenu podršku Moskve Vučiću“?! ‘- nabraja Stamatović razloge za vanredne parlamentarne izbore.

Odluka o parlamentarnim izborima je u potpunosti u rukama vladajuće koalicije koja ima podršku više od 160 poslanika. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluka o održavanju parlamentarnih izbora biti doneta najkasnije do ponedeljka.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031