fbpx
Politika Vesti

Cilj Zdrave Srbije je pobeda na lokalnim izborima u Zlatiborskom okrugu

U utorak, 4.februara u Užicu je otvorena kancelarija Zdrave Srbije u prisustvu brojnih gostiju, članova i simpatizera. Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije je ovo prilikom rekao da je u planu da se do kraja aprila formira 100 opštinskih odbora i povereništva u celoj zemlji. Posle Užica sledi konstituisanje odbora u Novom Sadu, Beogradu kao i u većini opština i gradova.

“Potpuno smo politički slobodni i nezavisni, što je retkost na političkoj sceni Srbije, nećemo da budemo ničije sluge i podanici, već politički partneri. Želimo da pokažemo da i van Beograda ima kvalitetnih ljudi i da upravo odavde, iz unutrašnjosti, treba da krenu promene na bolje.

Na pitanje novinara o očekivanjima na lokalnim izborima Stamatović je odgovorio da postoje merljivi parametri sa predsedničkih izbora kada je Zdrava Srbija u proseku osvajala oko 17-18% glasova na području Zlatiborskog okruga.

“Kao neko ko je bio autsajder, bez stranačke infrastrukture, bez novca i kampanje na predsedničkim izborima sam osvojio 43.000 glasova. To je danas u Srbiji ogroman potencijal. Ono što se može očekivati je da će Zdrava Srbija promeniti vlast u Užicu i da imamo svog kandidata za gradonačelnika. Kada pobedimo na lokalnim izborimo u Zlatiborskom okrugu, ali i u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji, donećemo nešto novo na političkoj sceni, jer ćemo raditi u opštem, a ne u ličnom interesu”, istakao je Stamatović.

Vladan Virijević, poverenik Zdrave Srbije u Užicu, podsetio je da je ova stranka pokretač brojnih pitanja u Skupštini grada važnih za egzistenciju građana, a da je taj rad prepoznat i u stranačkom rukovodstvu, u kome je pet članova Glavnog odbora iz užičkog Povereništva, dodavši da će stranka na lokalnim izborima u Užici imati kandidate od integriteta.

Što se tiče odnosa sa drugim partijama Stamatović je rekao da Zdrava Srbija ima nov pristup da ne kritikuje niti komentariše poteze drugih političkih partija i njihovih lidera, pa ni onih sa kojima su bili u koaliciji, a više nisu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031