fbpx
Politika Vesti

Dveri se pripremaju za izbore u 2015.godini

 

dveri-2

U subotu 13.decembra u amfiteatru Centra Sava u Beogradu  je održana redovna godišnja Skupština Pokreta Dveri, uz prisustvo više stotina delegata među kojima su bili i predstavnici povereništva Čajetina i gosti. Saopštenje povodom održane skupštine prenosimo u celosti.

Među gostima su bili brojni istaknuti srpski intelektualci- prof. dr Milo Lompar, Đorđe Vukadinović, Olivera Miletović i mnogi drugi, članovi Društava prijatelja Dveri širom srpskog rasejanja. Međutim, smatramo pravim skandalom i potvrdom apsolutne medijske cenzure to što na skupštini Dveri – na kojoj su bili i delegati SRS i DSS – izuzev TV Vlasotince, portala FAKTI i Srbin info, nije bio ni jedan jedini medij!

Skupštini su se pozdravnim rečima obratili deputat ruske državne Dume Oleg Vladimirovič Lebedev, predsednik Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić i član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović.

Lebedev je poručio da se ne zavaravaju oni koji žele da naprave razdor između Srbije i Rusije, jer im to – nikada neće poći za rukom. Naša povezanost je mnogo dublja i jača, mi delimo pravoslavne civilizacijske vrednosti, porodične vrednosti, mi smo srcem i dušom povezani, kazao je Lebedev. Sanda Rašković Ivić je izrazila veliko zadovoljstvo i čast što je pozvana da se obrati Skupštini Dveri i istakla da je posle izbora za predsednika DSS otvoren put za formiranje patriotskog bloka, za šta se, kako je rekla, i ranije zalagala u svom političkom radu. Miljan Damjanović je preneo pozdrave predsednika SRS Vojislava Šešelja i naveo da će SRS biti raspoložena za saradnju sa svim političkim organizacijama koja se nisu ukaljale saradnjom sa dosmanlijskom vlašću. Oni su izrazili nadu da će zajednička borba za oslobođenje Srbije od okupacije brzo dati rezultate.

dveri-skupstina14

U ime Pokreta Dveri govorili su akademik prof. dr Kosta Čavoški, mr Vladimir Dimitrijević, profesor Univerziteta Berkli u SAD dr Jasmina Vujić i članovi Starešinstva Pokreta Dveri Radovan Tvrdišić, Branimir Nešić, Zoran Radojičić, Vladan Glišić i Boško Obradović.

– Pokret Dveri očekuje sve veća socijalna nezadovoljstva u Srbiji, povećani broj štrajkova i protesta protiv vlasti, nemogućnost Vlade da ispuni bilo šta od svojih predizbornih obećanja i dalji konflikt unutar same vlasti. Zato smo duboko uvereni da nas u sledećoj godini očekuju vanredni pokrajinski i lokalni izbori, a vrlo moguće i vanredni republički, pa čak i predsednički izbori. Pokret Dveri fokusira sve svoje snage u pravcu priprema za sledeću izbornu godinu, nastavljajući saradnju sa drugim patriotskim političkim organizacijama i istaknutim srpskim intelektualcima na rušenju ove vlasti na republičkom i pokrajinskom nivou, rekao je Obradović.

Glišić je istakao značaj delovanja Pokreta na lokalnom nivou, što će pojačati kadrovski potencijal pokreta i kadrovsku strukturu.
I zbog toga je usvojen Proglas o posebnom značaju delovanja Dveri na nivou lokalne samouprave.

Jasmina Vujić je podržala patriotski blok i istakla da veruje da će on dati konkretne plodove. Dr Kosta Čavoški je kazao da su zbog potpisivanja Briselskog sporazuma Nikolić, Vučić i Dačić počinili „veleizdaju za koji će im biti suđeno, ili ovde na zemlji ili gore“. Dimitrijević je rekao da po uzoru na ruskog ideologa Iljina treba da radimo na pretpostavkama za nastajanje stvaralačke demokratije u Srbiji koja će birati najbolje, a ne najgore – da se demokratija ne bi pretvorila u ohlokratiju odnosno vlast najgorih.

– Pristupa se formalizaciji delovanja Pokreta i usklađivanju svih organa Dveri sa važećim zakonskim propisima o političkom organizovanju
– Dveri nastavljaju svoju ulogu učesnika i pokretača procesa sabiranja patriotskih snaga u Srbiji i u tom smislu nastavljamo saradnju sa Demokratskom strankom Srbije, pokrećemo saradnju sa Srpskom radikalnom strankom i svim ostalim političkim organizacijama, društvenim grupama i javnim ličnostima spremnim da ovaj proces podrže.

Informativna služba Pokreta Dveri

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031