fbpx
Politika Vesti

Izvršitelji zakucali na vrata Stamatoviću

Ovim povodom smo dobili saopštenje Opštine Čajetina koje prenosimo u celosti:

U utorak 11. oktobra 2016. godine privatni javni izvršitelji došli su na vrata porodične kuće Milana Stamatovića na Zlatiboru, predsednika opštine Čajetina i kako je nedavno najavio kandidata za predsednika Republike Srbije, da zaplene imovinu. Povod dolaska je neizmirena kazna (objava u novinama presude u celosti) za iznošenje činjenica da je porodica Jeremić pravnim mahinacijama prisvojila jezero u centru Zlatibora i 200 hektara zemljišta oko jezera, trenutno najvrednijeg dela zemlje na Zlatiboru.

stamatovic-111016-2

Podsećanja radi, na dan izbora za predsednika opštine Čajetina 9. maja, u okviru svog četvrtog uzastopnog mandata, Milanu Stamatoviću stigla je pravosnažna presuda u sporu sa porodicom Jeremić.

Apelacioni sud u Kragujevcu doneo je presudu, kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Užicu koju je dosudila sudija Vidosava Danilović. Ovom presudom Milan Stamatović u obavezi je da na ime odštete porodici Jeremić plati kaznu u iznosu od 300. 000 dinara.

„Dosuđeno mi je da platim kaznu jer sam štitio interes naroda, suprotstavio se krađi državnog zemljišta na Zlatiboru, a kažnjen sam za klevete i uvrede. Nečuvena je efikasnost u postupku izvršenja naplate sudske presude i nenajavljenog dolaska izvršitelja na kućni prag“, ističe Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina.

Sud nije uvažio gore pomenuto, uz obrazloženje da Stamatović nije uspeo da dokaže da su njegove tvrdnje tačne i istinite, ne obazirući se pri tom da je sporno zemljište uzurpirano i stečeno kriminalnom presudom, gde se pravobranilac odrekao tužbenog zahteva, a ne pravno valjanim postupkom.

stamatovic-111016

„Sud nije hteo da uzme u obzir one činjenice i argumente koje sam izneo na sudu, već je uzeo u obzir porodicu Jeremić i stao na njihovu stranu i obavezao mene kao privatno lice, da platim kaznu od 300.000 dinara, dok mu je uz kaznu naloženo i da platim objavljivanje ovakve presude u štampi. Dobio sam kaznu, a radio sam svoj posao i obavestio javnost o nekim propustima i kršenju zakona, ništa lično u vezi sa porodicom Jeremić. Na samom suđenju, kada sam iznosio svoju odbranu, Jeremić je pretio i rekao sudiji da će on to rešiti na svoj način, kako god oni doneli presudu. Ja sam reagovao, a sudija nije htela to da unese u zapisnik, pravdajući se da ona nije čula da je Jeremić to rekao. Na istom tom ročištu i sam je negirao da je to rekao.“

„Danas me je zatekla ova situacija, da dolaze izvršitelji, da popisuju imovinu,a ja postavljam pitanje da li je ovaj napad još jedan u nizu pokušaja lokalnih moćnika da pokušaju da me zastraše, zbog jednostavno rečeno, istine.

Platio sam kaznu po presudi, objavljena je u novinama izreka presude, ali pravni je presedan da je traženo objavljivanje cele presude. Zaplena imovine odnosi se na neobjavljivanje presude u celosti, što je nečuveno. Nezamislivo je u novijoj srpskoj istoriji i u pravosuđu da se na ovaj način donose presude. Ja neću stati sa ovim, uvek ću komentarisati i iznositi argumente i činjenice, što je moja dužnost i obaveza.”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031