fbpx
Politika Vesti

Ministarstvo građevinarstva – Čajetina nije tražila dozvolu

min-gradjevine

Pošto je u ponedeljak objavljeno pismo koje je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina uputio ambasadama  danas je uputio ambasadama Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Narodne republike Kine, Nemačke, Francuske, Švajcarske, kao i kancelariji UNDPa u Srbiji kontaktirali smo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vezi sa ovim pitanjem.

ministarstvo16-2

Ministarstvo je jutros poslalo odgovor na naše pitanje u vezi ove teme koje objavljujemo u celosti:

“Uvidom u bazu Centralne evidencije objedinjene procedure ustanovili smo da opština Čajetina nikada nije podnela zahtev za izdavanje građevinske dozvole za projekat gondole. Podnošenje zahteva za izdavanje građevinske dozvole je uslov da bi se ista i dobila. Podsećamo da se zahtevi za izdavanje građevinske dozvole od 1. Januara podnose isključivo u elektronskoj formi.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović iz njemu (ne) znanih razloga navodi u pismu da “država još ne izdaje dozvolu za gradnju gondole”.

Ministarstvo je do sada u najkraćem roku odgovorilo na svaki u skladu sa zakonom pripremljen zahtev opštine Čajetina. Tako su opštini Čajetina izdati lokacijski uslovi za projekat gonodle, a opština je dobila i izveštaj revizione komisije na ovaj projekat.”

Press služba Ministarstva
građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031