fbpx
Politika Vesti

Opozicija odgovorila na optužbe SNSa

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je u utorak 10.jula odgovorio na optužbe SNSa da je proneverio sredstva iz budžeta Opštine istakavši da se radi laži i da se sve akcije vladajuće koalicije sprovode kako bi se sprečile žalbe Savetu Evrope.

“Hvala državnim nameštenicima i direktorima Specijalne bolnice “Čigota”, Ski centra “Tornik” i Doma zdravlja u Čajetini, koje je 30. maja Aleksandar Vučić lično imenovao za članove prinudnog povereništva čajetinske Srpske napredne stranke (SNS), što su jučerašnjom tvrdnjom da sam Čajetincima ukrao pet godišnjih opštinskih budžeta, sve pozivajući se na, navodno pouzdane, informacije iz Tužilaštva za organizovani kriminal, još jednom pokazali koliko je bio opravdan poziv tri “opozicione lokalne samouprave”, da zbog golootočke inkvizicije Vučićevog režima protiv Čajetine, Paraćina i Šapca, uputi misiju u Srbiju – izjavio je predsednik Opštine Čajetina i prvi čovek Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović.

– Reč je o dve koordinisane hajke koje se vode iz “centralne komande” SNS, nažalost, uz otvorenu logistiku ministarstava sile i tzv. nezavisnog pravosuđa: jedne koja se, pod pogromaškom diskvalifikacijom “Niti manjeg saveza niti više lopova!”, vodi protiv Saveza za Srbiju koji će, uskoro, ako Bog da, na Zlatiboru, nastaviti zaokruživanje, te druge propagandne agresije koja se vodi protiv tri lokalne zajednice, tri jedina svetla u Vučićevom tunelu zvanom “Napredna Srbija”.

Našlo se ovo troje naprednih nesrećnika da, baš sa Zlatibora, na kome su najviši naprednjački čelnici uhvaćeni u krađi, ni manje ni više nego 2.213 hektara najskupljeg zemljišta – mene koji sam ih uhvatio u nedelu, optužuje da sam “ljubitelj bezakonja”! – rekao je Stamatović, ističući da je nekoga na Andrićevom vencu, očigledno, uplašilo to što u Srbiji postoji još ljudi koji nisu legli da rudu bivšeg ratnog huškača koji pere svoju ružnu prošlost, tako što pljuje na Ustav zemlje čiji je predsednik i predaje 17 odsto teritorije Srbije, a u svakoj izjavi više i ne krije koliko mrzi sopstveni narod.

Stamatović tvrdi da su, po Vučićevom nalogu, Ana Brnabić i Branko Ružić, pokušali da – zloupotrebljavajući dobru volju njihovih predstavnika – sabotiraju apel tri lokalne samouprave Savetu Evrope, od koga – kako kaže – Paraćinci, Šapčani i Čajetinci neće odustati!

Slika dana

Kupindo