fbpx
Politika Vesti

Opozicija pobedila u Banja Luci, Bijeljini i Sarajevu

Na lokalnim izborima održanim u Bosni i Hercegovini građani su u nekoliko lokalnih samouprava iznenadili političare. U Banja Luci je na izborima za gradonačelnika pobeda pripala Drašku Stanivukoviću kandidatu koalicije SDS – PDP. U Bjeljini je Ljubiša Petrović (SDS) pobedio Mića Mićića iz SNDSa. U Sarajevu je koalicija “Četvorka” pobedila u četiri opštine. Kandidati ove koalicije Ibrahim Hadžibrajić (Stari grad), Srđan Mandić (Sarajevo-Centar), Hasan Tanović (Novo Sarajevo) i Nermin Muzur (Ilidža) su pobedili kandidate Stranke demokratske akcije.

Predstavnici najvećih stranaka u BiH SNDS i SDA su po objavljivanju prvih rezultata istakli da su i pored gubitka velikih gradova zabeležili dobar rezultat i da su kandidati ovih partija izabrani u većem broju opština nego na izborima 2016.godine.

Na izborima u Srebenici pobednik će biti poznat tek kada se prebroje svi glasovi osoba koje su glasale poštom i u odsustvu. U ovom trenutku su oba tabora progasila pobedu kako dosadašnji načelnik opštine Srbrenica Mladen Grujić tako i opozicioni kandidat Alija Tabaković.

Izbori će se verovatno ponoviti u Travniku gde je pobedu odneo kandidat SDA Mirsad Peco, koji je preminuo na dan izbora od korona virusa.

Zanimljivo je pomenuti da su opozicioni kandidati koji su pobedili u Banja Luci, Bijeljini i Sarajevu uglavnom mladi ljudi, tako da analitičari govore kako u BiH počinje smena generacija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930